Amed'de rehin alınan kadınların sayısı 11'e çıktı

Amed'de gerçekleştiren siyasi soykırım operasyonlarında gözaltında alınan kadınlardan 4'ü daha tutuklandı. Tutsak kadınların sayısı 11'e yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen siyasi soykırım operasyonları kapsamında  aralarında siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 25 kadın gözaltına alınmıştı. Bunlardan 7’si 18 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutsak ediirken, 8’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Kadın Sekreteri Fatma Yıldızhan, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, TJA aktivistleri Zekiye Güler, Birsen Güneş, Safiye Akdağ, Evin Yelboğa, Emine Akşahin, Emine Çetiner, Keziban Kuday ve Songül Kapancı ise ifade işlemlerinin tamamlanması üzerine dün adliyeye çıkarıldı.

Kadınlardan Filiz Buluttekin, Bahar Uluğ, Fatma Yıldızhan ve Songül Kapancı tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. 

Rehin alınan kadınların sayısı 11’e yükseldi.