Antep'te 2 kadın katledildi

Antep'in Şehitkamil ilçesinde 2 kadın katledildi.

Antep'in Şehitkamil ilçesi Belkıs Mahallesi'nde dün boş bir arazide işkence edilerek katledilmiş olarak bulunan kadın cenazesinin 41 yaşındaki Neslihan Kaya’ya ait olduğu öğrenildi.

Kaya’nın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Kaya, Nurdağı ilçesine bağlı Hisar Mahallesi'nde toprağa verildi.

Ayrıca aynı gün Oğuzeli ilçesinde 31 yaşındaki Meral Mas, eşi Hasan Mas tarafından silahla ağır yaralandı. Halkın haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Oğuzeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mas, burada yaşamını yitirdi. Mas’ı katleden Hasan Mas gözaltına alındı.

ARTAN KADIN CİNAYETLERİ VE ŞÜPHELİ ÖLÜMLER

Her ay onlarca kadın cinayeti ve şüpheli ölüm yaşanıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) göre sadece ekim ayı içerisinde en az 18 kadın katledildi, 19 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Eylül ayında ise 26 kadın katledilmiş, 19’u şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti.

Ocak ayı ile Ekim sonu arasında en az 252 kadın erkekler tarafından katledildi.  Bu bilançoya şubat ayı dahil değil. Zira KCDP “sayılara kimse alışmasın” diyerek şubat ayı verilerini açıklamamıştı.

Platform 2020 yılında 300 kadının erkekler tarafından katledildiğini rapor etmişti.