Avrupa’daki Kürt kadın öğrenciler şiddete karşı mücadeleye çağırdı

Kürt Kadın Öğrenci Hareketi (JXK), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Avrupa’da yapacakları eylemlere ve yürüttükleri mücadeleye destek çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan JXK, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nü; “özellikle Kürt kadınlarının haklarına duyulan ihtiyaca ve bu haklara adanmışlığın önemine dikkat çekmek için bir fırsat olarak” değerlendirdiklerini belirtti.

Açıklamada, “Bu yıl ‘Şiddetsiz Bir Gelecek İçin Dayanışma’ teması altında, Kürt öğrenciler olarak, cinsiyet temelli şiddetin ortadan kaldırılması için küresel bir çaba sarf ediyor, kadınlara yönelik her türlü şiddetle mücadele içerisinde olmayı ve bu mücadelede birlik olmanın önemini vurguluyoruz” denildi.

Öğrenci hareketi, “kadınların karşılaştığı özel zorluklara dikkat çekmek için etkinlikler, tartışmalar ve farkındalık kampanyaları düzenleye” çağırdı.

“Yapısal adaletsizliklere karşı dikkat çekmek ve toplumda kadınların güçlenmesini teşvik etmek önemlidir” diyen öğrenci hareketi, “Özgürce yaşayabilecekleri bir toplumun gerekliliğini vurguluyoruz. Bu yıl, Almanya'da 190, Türkiye'de ise 350 kadın cinayeti işlendi. İran, Irak ve Suriye savaş bölgeleri oldukları için oradaki kadın cinayetlerinin sayısı tam olarak bilinmemektedir. Ancak Türkiye'de de birçok kadının katledildiği gibi İran, Irak ve Suriye’de birçok kadın cinayeti işlendiğini biliyoruz” diye belirtti.

Açıklamada, “JXK, şiddet mağduru olan tüm kadınlarla dayanışma içindedir ve kadınların güvenli ve özgür bir şekilde yaşayabilecekleri bir gelecek için aktif olarak mücadele ediyor. Avrupa'da yapılacak eylemlerimize ve  mücadelemize destek çağrısında bulunuyoruz” dedi.