Avrupa Kadın Dayanışması'ndan Boğaziçi'ni sahiplenme çağrısı

Avrupa Kadın Dayanışması, AKP-MHP saldırılarına karşı Boğaziçi Direnişi'ni sahiplenmeye çağırdı. AKD, Birleşik Mücadele Güçleri'ni de selamladı.

Avrupa Kadın Dayanışması (AKD), Boğaziçi Direnişi ve AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına tepki gösterilerek, "Öğrenciler, kayyum rektör atamasına karşı direnişe geçtiler. Direnişin karşısında polis müdahalesiyle gözaltılar
başlayınca, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri, emekçileriyle tek yürek halinde kararlı bir direniş başlattılar" denildi.

'DİRENİŞ MEŞRUDUR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Boğaziçi Üniversitesi dünya çapında tanınan ve kabul edilen üniversiteler arasındadır. Ayrıca ülkenin ilk Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’na sahip üniversitelerindendir. Diğer birçok üniversitenin aksine, bu komisyonda çeşitli alanlardan uzmanlarla birlikte, Kadın Araştırmaları Kulübü’nün ve LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün temsilci bulundurma hakkı bulunmaktadır. Yani üniversitede herhangi bir eşitsizlik, taciz ve şiddet durumunda kadınlar ve
LGBTİ+lar bu topluluklar aracılığıyla başvuruda bulunabiliyor, öğrencilerin talepleri bu temsilciler aracılığıyla iletilebiliyordu.

Baskının ve zulmün olduğu yerde direniş meşrudur;
Halkın iradesini yok sayarak HDP belediyeleri ile başlatılan kayyum atamaları, AKP-MHP iktidarının kontrolü dışında kalan her yapıyı denetleyebilmek için topluma dayatılmaktadır.

BİRLEŞİK MÜCADELE GÜÇLERİ SELAMLANDI

'Faşizme Karşı, Birleşelim, Örgütlenelim, Mücadeleyi Yükseltelim' şiarıyla bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri, kuruluş deklarasyonu açıklamak istediklerinde, bir kez daha polisin gözaltı saldırılarıyla karşı karşıya kaldılar. Ancak yine her defasında olduğu gibi direniş kazandı ve açıklama yapıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri’ni selamlarken, yeni bir mücadele ağının kuruluş sevinciyle, kadınları; Boğaziçi Direnişi’ni bulunduğumuz Avrupa coğrafyalarında sahiplenerek onların sesi
olmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."