Ayla Akat Ata'dan '25 Kasım' mesajı: Mutlaka başaracağız

Tutsak siyasetçi ve TJA aktivisti Ayla Akat Ata, 25 Kasım mesajı yayımlayarak, direnen kadınları selamladı, "Mutlaka başaracağız" dedi.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde rehin tutulan Kürt Siyasetçi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) Aktivisti Ayla, Akat Ata, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında sanal medya hesabından avukatları aracılığıyla bir mesaj yayımladı.

Ayla Akat Ata'nın mesajı şöyle:

"Uzun bir aradan sonra herkese merhaba! Tutukluluk halinin beraberinde getirdiği yoksunluk ve imkansızlıklara teknik açıdan yaşanan zorluklar da eklenince sizlere bu platformdan bir selam verme olanağım olmadı ne yazık ki. Neyse ki yine bir 25 Kasım öncesinde bu olanağa kavuşmuş oldum.  Yargı şiddetinin öznesi olmuş muhalif bir kadın siyasetçi ve aktivist olarak, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ve dayanışmayı büyütme kararlılığımı yineleyerek, Kobanê Davası duruşma salonunda yazdığım bu kısa notla 25 Kasım dolayısıyla gerek salon, gerekse de sokak etkinlikleri ile ‘kadına yönelik şiddet’ karşısında tutumunu ortaya koyan, ‘hayır’ diyen tüm kadınların, kız kardeşlerimin yüreklerinden öpüyorum. Farkındayız, söyleyecek sözümüz var, değiştirebileceğimizi biliyoruz, mutlaka başaracağız. Jin, jîyan, azadî.”