Brüksel ve Den Haag’da 25 Kasım etkinlikleri

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kadın 25 Kasım vesilesiyle yürüyüş, Hollanda’nın Den Haag kentinde ise bir seminer düzenlendi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kadının katılımı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Gare Centraal Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, Brüksel’e mor renge boyadı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (KJK-E), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), feminist kadın hareketleri ve binlerce sosyalist, anarşist kadının katılımı ile düzenlenen yürüyüşte, her kadın kendi dili ile sloganlar attı.

Kadınlar yürüyüş ardından yeniden Gare Centraal Meydanı’na gelerek bir miting düzenledi.

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin önemine dikkat çekilen konuşmalar ardından miting, “Jin, jiyan, azadi” sloganları ile sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında bir seminer düzenlendi. TJK-E ve DKTM’nin organize ettiği seminer saygı duruşu ile başladı.

TJK-E temsilcisi, kadın mücadelesinin önemine dikkat çekerek, kadın özgürlük mücadelesi ve kadın ordulaşmasını değerlendirdi.