Devrimci operasyonun öncüsü de YJA Star

YJA Star gerillaları, sonbaharın gelmesiyle beraber gerçekleştirilen devrimci operasyonda da en ön saflardaki yerlerini aldı.

YJA Star gerillaları, “Bu sonbaharda Türk ordusunun konumlandığı tüm tepeleri temizlemek temel hedefimizdir” diyor.


Medya Savunma Alanları’nda mücadele eden kadın gerillalar,  işgal saldırılarına cevap vermekle kalmadı, aynı zamanda askeri taktiksel çıkışla mevzilerini güçlendirdi, Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Bu yıl özellikle Şehîd Delîl Batı Zap’taki direniş alanlarında savaşan kadın gerillalar, sonbaharın gelmesiyle beraber gerçekleştirilen devrimci operasyonda da en ön saflardaki yerlerini aldı.

YJA Star gerillaları, eylem öncesi keşiflerden hazırlığa, planlamasından düşmanın üzerine gitmeye kadar devrimci operasyonun tüm aşamalarında öncülük düzeyinde yer aldı. Türk askerlerinin üzerine giden saldırı gruplarında yerini alan kadın gerillalar, aynı zamanda suikast gruplarından ağır silah gruplarına kadar hareketli gerilla timlerinin tüm alan ve branşlarına katıldı. 

TÜM TEPELERDEN ÇIKARACAĞIZ

Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki operasyona katılan YJA Star gerillaları, eylem öncesi hazırlıklarını yaparken ANF’ye şunları söyledi: “Savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımızla gurur duyuyoruz, onların direnişi bizim en büyük güç kaynağımızdır. Bu sebeple bugün Türk ordusunun işgal etmeye çalıştığı ve yoldaşlarımızın direnişte olduğu tepelere karşı eylemler gerçekleştireceğiz. Şehitlerimize, halkımıza ve Önderliğimize borcumuz, bizim yol haritamızdır. Bu sebeple bu sonbaharda Türk ordusunun konumlandığı tüm tepeleri temizlemek temel hedefimizdir. Gerçekleştireceğimiz tüm eylemlerin başarılı olacağına inanıyoruz.”