Duisburg’da hasta ve siyasi tutsaklar için eylem

Duisburg’da Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde, her türlü işkence edilerek ölüme sürüklenen Garibe Gezer’e dikkat çekildi ve ağır hasta olan Aysel Tuğluk’un tutsaklığının devam ettirilmesinin faşizm olduğu vurgulandı.

Almanya’nın Duisburg kentinde kadınlar, yurtseverler cezaevinde katledilen Garibe Gezer ve diğer hasta tutsaklar ve siyasi tutsaklar için eylem yaptı.

Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Averdunplatz’da düzenlenen eylemde Garibe Gezer ve Aysel Tuğluk’un resimleri taşındı.

Hasta ve siyasi tutsakların yaşadığı koşullara dikkat çekilen bir bildirinin okunduğu eylemde,  KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt bir konuşma yaptı.

Zübeyde Zümrüt, yıllardır kadın mücadelesi yürüten Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu aktardığı konuşmasında tutsaklığının devam etmesinin faşizm olduğunu belirtti.

İşkence edilerek ölüme sürüklenen Garibe Gezer’e ilişkin dosyaya gizlilik kararı getirilmesini değerlendiren Zümrüt, Garibe Gezer’in katledildiğine işaret etti.

Son olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük yürütülen ağır tecride dikkat çeken KON-MED Eşbaşkanı, “Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayarak faşizmi yenebiliriz” dedi.

Eylem sloganlar ile sona erdi.