Duisburg’da katledilen kadın için kitlesel eylem

Çok sayıda kadın örgütünün çağrısıyla katliamın gerçekleştiği Duisburg’da bir araya gelen yüzerce kişi, kadın katliamlarına göz yuman devlet zihniyetine karşı daha fazla örgütlenme çağrısı yaptı.

Almanya’nın Duisburg-Vierlinden kentinde Pazar günü 25 yaşındaki bir erkek, yaşadığı evin yakınında 19 yaşındaki eşine ve 17 aylık çocuğuna şiddet uyguladıktan sonra arabasıyla ezdi. Genç kadın, kaldırıldığı hastanede aldığı ciddi yaralar nedeniyle yaşamını yitirirken, çocuğun ise hayati tehlikesi sürüyor.

Gerçekleşen katliam, Asya Yüksel Kadın Meclisi, Zora, Young Strugle, Courage ve Pride Rebellion örgütlerinin çağrısıyla protesto edildi.

Franz-Lenze-Platz’da bir araya gelen kadınlar, kadın katliamlarına göz yuman devlet zihniyetine karşı daha fazla örgütlenme çağrısı yaptı.

Asya Yüksel Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada da yaşanan kadın katliamı kınanarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride karşı da mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulunuldu.

Araştırmalara göre Almanya'da ortalama olarak her üç günde bir kadın, partneri veya eski partneri tarafından katlediliyor.