Efrîn'de on binler işgale karşı yürüdü

On binlerce Efrînli, işgale karşı yürüdü ve "Direnişle döneceğiz" mesajını verdi.

Türk devletinin 20 Ocak 2018 tarihinde başlattığı işgal saldırıları ile zorunlu göçe tabi tuttuğu Efrîn halkı, saldırıların yıl dönümünde Şehba’da kitlesel yürüyüş düzenledi.

'DİRENİŞLE DÖNECEĞİZ!'

Şehba’nın Babinis köyü kavşağında bir araya gelen on binlerce Efrînli, Çağın Direnişi ve Onur Direnişi ile Türk işgal saldırılarında katledilenlerin posterleri ile “Uçaklar direniş ruhumuzu öldüremez” , “Umudumuz direniştir”, “Direnişle Efrîn’e döneceğiz” ve “Onurlu yaşam hakkımızı istiyoruz” pankartları taşıdı.

YPG ve YPJ bayraklarının dalgalandığı yürüyüşe halkın yanı sına, işgal saldırılarında yaralananlar, Kongreya Star, TEV-DEM, Demokratik Özerk Yönetimi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşun üyeleri katıldı. Sık sık işgale karşı direniş sloganları haykıran on binlerin yürüyüşü, Fafîn ilçe merkezine kadar sürdü.

‘DİRENİŞ SÜRDÜKÇE BAŞARAMAYACAKLAR'

Fafîn ilçe merkezinde gerçekleştirilen mitingde konuşan Efrîn Kanton Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Neso, Efrîn halkının direnişini kutlayarak, şunları dile getirdi:

“Efrîn, güven ve istikrarın olduğu bir bölgeydi. Türk devleti kente saldırıp işgal ettikten sonra kente karışıklık, hırsızlık, talan ve katliamlar yaptı. Devletlerin zihniyeti, halkların özgür bir şekilde yaşamasını ve iradeyle görüş sahibi olmasını istemiyor. Efrîn halkı bu komplo ve planlara karşı onur ve şerefini korumak için iradesiyle kutsal bir direniş sergiledi ve mücadelesiyle kendini ispatladı."

Mihemed Neso, konuşmasının sonunda, “Direniş sürdükçe Efrîn işgal edilmemiştir” mesajını verdi.

'DESTAN YAZILDI!'

Efrîn Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Şîraz Hemo da, işgalcilerin Suriye’nin tüm halk bileşenlerini hedef aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti: “Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar Efrîn’de düşmana karşı direndi. Karker, Avêsta, Barîn Kobane ve Çağın Direnişi’nin tüm şehitleri 58 gün boyunca kahramanlık destanı yazdı. Türk devletinin saldırıları Efrîn başta olmak üzere tüm Kuzey Suriye’yedir. Sadece Demokratik Ulus projesini hedef almıyorlar Suriye’deki bütün halklarını hedef alıyorlar.”

'TÜRK DEVLETİNİN SUÇLARI SÜRÜYOR'

Kongreya Star Efrîn Kantonu yöneticilerinden Wehîde Xelîl de, çetelerin kadın iradesini kırmak için Efrîn’de kadınları hedef aldığını hatırlatarak, “Türk devletinin Efrîn’de işlediği suçlar halen devam ediyor” dedi. Türk devletinin işlediği suçlara karşı uluslararası bir sessizliğin olduğuna işaret eden Xelîl, Efrîn’in şehitlerin fedakârlıklarıyla özgürleşeceğine vurgu yaparak, "Her gün şehitler veriliyor. Efrîn, bu fedakârlıklarla özgürleşecek" diye belirtti.