Ekim Ayı Şehitleri için Hollanda’da anma

Hollanda’nın üç kentinde düzenlenen anma etkinliklerinde konuşan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın mücadelesine biçtiği misyonun, bugün dünya çapında Jin Jiyan Azadî dalgası olarak devam ettiğine vurgu yaptı.

Ekim Ayı Şehitleri Hollanda’nın Den Haag, Amsterdam ve Arnhem kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Etkinliklerde başta KDP ihanetine karşı eşsiz direniş göstererek kadın ordulaşmasının sembolü haline gelen Bêrîtan (Gülnaz Karataş) Ankara’da fedai eylem gerçekleştiren Erdal Şahin ve Rojhat Zîlan, Silêmanî’de katledilen Jineoloji Akademisi Üyesi ve gazeteci Nagihan Akarsel olmak üzere tüm Ekim Ayı Şehitleri anlatıldı.

Den Haag’daki anma etkinliğinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Üyesi Medya Botan bir konuşma yaptı. Kürt kadın mücadelesinin büyük bedeller ödeyerek evrenselleştiğine dikkat çeken Botan, Bêrîtan'ın teslimiyete karşı en büyük cevabı kendini uçurumdan atarak verdiğini ifade etti. “Bêrîtan ve onun ardılları, soykırımcı ve sömürgeci Türk faşizmine karşı mücadele ederek tüm dünyaya örnek oldular” diyen Medya Botan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın mücadelesine biçtiği misyonun, bugün dünya çapında Jin Jiyan Azadî dalgası olarak devam ettiğine Kürt Kadın Hareketinin her geçen gün daha da enternasyonelleştiğini vurguladı.

Arnhem'de Fatoş Sağlamgöz Kadın Meclisi’nin, Amsterdam'da ise Rojbin Kadın Komünü’nün organize ettiği etkinliklerde de konuşma yapan temsilciler, şehitlere bağlılıklarını vurguladı.