Emine Şenyaşar'ın 'Yıldız'a hakaret' dosyası birleştirildi

Emine Şenyaşar'ın AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davanın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret dosyası ile birleştirilmesine karar verildi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerlerinde başlayan, Suruç Devlet Hastanesi'nde devam eden saldırılarında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar hakkında, Yıldız’a “Hakaret” ettiği iddiası ile açılan davanın 12 Kasım tarihinde Urfa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Basit Yargılama Usulü (BYU) ile yapılan incelenmesinde, Emine Şenyaşar'ın daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "hakaret ettiği" iddiası ile hazırlanan dosyayla birleştirilmesi istendi.

Birleştirme tutanağının Soylu'ya tebliğ edilmediği gerekçesiyle dosyanın 14 Ocak 2022 tarihinde yeniden incelenmesine karar verildi.

DAVA HAKKINDA

Emine Şenyaşar’a adalet nöbetinin 86’ncı günündeki feryatlarında yer alan bir kelime nedeniyle “Kamu görevlisine (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) hakaret” ettiği iddia edilerek soruşturma başlatıldı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla hazırlanan iddianamede, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız müşteki (şikayetçi) olarak yer aldı.

İddianamede, Emine Şenyaşar'ın 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Urfa Asliye Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan iddianameyi kabul etti.