Gerillaya katılan kadınlar: Bütün genç kadınlar sorumluluk almalı

Gerillaya katıldıklarını duyuran Rojavalı genç kadınlar, Türk devletinin kadın bedeni üzerinden yürüttüğü işgal saldırılarına karşı mücadeleyi yükselteceklerini vurguladı.

PKK’ye katılan bir grup Kuzey ve Doğu Suriyeli kadın, Kürdistan dağlarında açıklama yaptı.

YJA Star gerillalarının direnişi karşısında büyük yenilgi yaşayan Türk devletinin tecavüz, fuhuş, genç kadınları aldatma-kandırma, kaçırma, taciz, tecavüz ve genç kadınların kaybolması gibi özel savaş saldırılarıyla aşmak istediğini belirten gerilla adayları, tüm genç kadınları sorumluluk alıp dağlara akmaya çağırdı.

Gençlerin açıklaması şöyle:

“Biz, Kuzey ve Doğu Suriye’nin genç kadınları olarak Önderliğimiz üzerinde uygulanan tecridi, tüm insanlığa karşı yapılmış olarak görüyoruz. Uyguladıkları tecrit ile Önderliğimizin geliştirdiği kadın özgürlüğü ideolojisini engellemek istiyorlar. Tabii Önderliğin iradesini ve geliştirdiği ideolojiyi yenemedikleri için, yönlerini dört parça Kürdistan’da bulunan Kürt halkına ve Kürdistan dağlarına çevirdiler.

Ancak her yeri mücadele alanına çeviren YJA STAR gerillalarının direnişine ve Önder Apo’nun felsefesini benimsemiş direnişçi kadınların direnişi karşısında tutunamamış, iktidarcı zihniyet amaç ve hedeflerine ulaşamamıştır. YJA STAR gerillaları, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur operasyonları sırasında, işgalcilerin Kürdistan bölgesinde ve dağlarında yaşayamayacaklarını ve ataerkil zihniyetlerini yaşatamayacaklarını bir kez daha gösterdi.

Tüm bu yenilgileri tecavüz, fuhuş, genç kadınları aldatma-kandırma, kaçırma, taciz, tecavüz ve genç kadınların kaybolması gibi özel savaş saldırılarıyla aşmak istedi. Yine Güney Kürdistan’da ihanetçi Kürtlerin ihaneti sonucu genç kadınların yaşamları kapitalizme ve özel savaşa bağlı hale getirildi. Bizim de bu saldırılar üzerimize düşen, öncü rolümüzü üstlenip sürece cevap olmak, yönümüzü Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirip “Werin Cenga Azadiyê, Dem dema Azadiyê ye ” hamlesine katılmaktır.
Tüm devrim şehitleri ile beraber Cenga Xabur ve Bazên Zagros hamlesinde şehit düşen şehitlerimizin anısına mücadeleye sahip çıkacağımızı yeniliyor, mücadelemizi büyütmenin sözünü veriyoruz. Tabii başta Kürdistan’ın genç kadınları olmak üzere dünyanın tüm genç kadınları sorumluluk alıp, kendilerini insanlığın tarihi zaferinde görüp özgür dağlara doğru yol almalılar.

Bir kez daha mutlak başarı sözümüzü başta Önder Apo olmak üzere şehitlere, Kürt halkına, dünya halklarına ve erk egemen sistem tarafından katledilen tüm kadınlara veriyor, bağlılığımızı yineliyor ve artık “Kadınların, Kürt halkının ve tüm insanlığın özgürlüğünün zamanıdır” diyoruz.”