Gözaltılara tepki: İktidar kadını yok saymak istiyor

Amed Emek Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, kadınlara dönük gözaltılara tepki göstererek, "İktidar kadınların düşüncesi ve hürriyetini yok sayıyor" dedi.

Amed Emek Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, Amed merkezli yürütülen siyasi soykırım operasyonları kapsamında birçok Kürt siyasetçi ve kadın aktivistin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, insan hakları, kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine yönelik yapılan bu tür operasyonların son yıllarda sistematik bir hal aldığına dikkat çekildi.

'KADINLARIN DÜŞÜNCESİ VE HÜRRİYETİ HEDEFTE'

Rosa Kadın Derneği, Barış Anneleri Meclisi, Kürt kadın siyasetçilerinin faaliyetlerinin kamuoyuna açık faaliyetler olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması için enerjisini kanalize etmesi gereken devlet erki, bugün bu konuda emeğini esirgememiş birçok kadının toplumsal muhalif düşüncesini ve örgütlenme hürriyetini yok saymaya çalışmaktadır. Ayrıca Ramazan Bayramı’ndan sonra çocuk yaşta evlilikler ile ilgili yasa tasarısının Meclis gündemine alınacağı ve tüm kadın kurumları gibi Rosa Kadın Derneği’nin bu tasarıya ilişkin hazırlık yaptığı sırada bu operasyonun yapılması dikkat çekicidir” denildi.
Bu gözaltı-tutuklamaların ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlali olduğunu kaydedildi.