Hamburg’da Efrîn’i sahiplenme eylemi

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen eylem ile Efrîn sahiplenildi. Türk devletinin vahşeti kınandı.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de gerçekleştirdiği kadın kırımı, insanlık kırımı ve doğa kırımı Hamburg’da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Rojbin Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylem Sternschanze’deki tren istasyonu önünde yapıldı.

Efrîn direnişi şehitleri başta olmak üzere devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Rojbin Kadın Meclisi Eşsözcüsü Leyla Kaya bir konuşma yaptı.

Efrîn’de işgal ve kadın kırımına karşı eylemde olduklarını söyleyen Kaya, dünyanın bu işgale karşı sessiz kaldığını hatırlattı.

“Onlar sessiz kalsa da bizler asla sessiz kalmayacağız” diyen Kaya Efrîn ile dayanışmanın büyütülmesi ve sahiplenilmesi çağrısında da bulundu.

Yazar Anja Flach da yaptığı konuşmada Erdoğan rejimi tarafından Kürdistan’da tecavüzün ve kadına yönelik şiddetin bir devlet politikası olarak hayat bulduğuna dikkat çekerek, “Susan ve itaat eden bir kadın istiyorlar. Susmayacağız ve onların kabusu olmaya devam edeceğiz. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katlettiklerini kendi ağızlarıyla itiraf ettiler. Başta Fransa devleti olmak üzere bu tür itiraflar doğrultusunda davanın yeniden görülmesi gerekir. Avrupa’da tek bir Kürt kadın ya da erkek siyasetçi katledilirse bunun katili kesinlikle diktatör Erdoğan ve MİT olacaktır” dedi.

KNK adına konuşan Serhat Çetinkaya ise Efrîn işgali karşısında sessiz kalan dünya devletlerinin bu işgale adeta onay verdiğini söyledi.

Paris katliamının bizzat Türk kontrgerillası ve onun uzantılarıyla işlendiğinin devlet tarafından itiraf edildiğini de vurgulayan Çetinkaya, Fransa devletine cinayetlerin açığa çıkarılması için üzerine düşeni yerine getirmesi çağrısında da bulundu.

Türk devleti ve çeteleri tarafından kaçırılarak, katledilen kadınların posterlerinin de taşındığı eylemde sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo”, “Paris katliamı aydınlatılsın” sloganları atıldı.