HDP: Nadiye Gürbüz derhal serbest bırakılmalı

HDP Kadın Meclisi, Türk polisi tarafından gözaltına alınan HDP Parti ve Kadın Meclisi üyesi Nadiye Gürbüz’ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP Kadın Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, Gürbüz’ün gözaltına alınmasına tepki göstererek “AKP-MHP savaş koalisyonunun kadın kazanımlarına yönelimi her geçen gün şiddetini daha da artırmaktadır” dedi.

Meclis, “Son olarak Parti ve Kadın Meclisi üyemiz Nadiye Gürbüz, hakkında açılan bir soruşturma kapsamında ifade vermeye gittiği sırada savcılık tarafından gözaltına alınmıştır” diye belirtti.

“Bu rehin alma politikası aynı zamanda siyasetin ve tüm yaşam alanlarının kadınsızlaştırılması yönteminin bir devamıdır” diyen HDP Kadın Meclisi, Gürbüz’ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

“Siyasette rengimizle, sözümüzle var olmamızı engelleyen ve bizlere kendi ataerkil faşist kalıplarını dayatan AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı sözümüzü esirgemeyecek; haklı ve meşru kadın özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz! Yoldaşımız Nadiye Gürbüz derhal serbest bırakılmalıdır.”