Hollanda’nın 3 ayrı kentinde Efrîn için eylem

Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’de kadına yönelik tecavüz, kaçırma ve katliam saldırıları Hollanda’nın üç kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Hollanda’nın Den Haag, Arnhem ve Amsterdam kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki savaş suçları, kadına yönelik suçları protesto edildi.

DEN HAAG

Den Haag’daki eylem Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde Hollanda parlamentosu önünde gerçekleştirildi.

Erdoğan’ın yargılanmasının da talep edildiği eylemde Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki kadın kırımı ve katliamları protesto edildi.

“Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında düzenlenen eylemde Türk devletinin Efrîn’de işlediği savaş suçları anlatıldı.

Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’de işlediği savaş suçlarına dikkat çekilen konuşmalarda binden fazla kadının kaçırıldığı, fidye ödenmesiyle kurtarılan kadınların ise tecavüz, işkence ve cinayete tanık olduğu kaydedildi.

ARNHEM

Arnhem kentinde ise eylemi Fatoş Sağlamgöz Kadın Meclisi organize etti. Efrîn’de kadınlara yönelik saldırıları protesto için düzenlenen eylemin adresi ise Willemsplein’di.

Türk devletinin Efrîn’de kadına yönelik işlediği suçlara dikkat çekilen eylemde Erdoğan’ın yargılanması gerektiği de belirtildi.

AMSTERDAM

Amsterdam kentinde de Radikal Dayanışma grubu kapitalizme karşı düzenledikleri eylemde Efrîn için açıklama yaptı.

Türk devletinin Efrîn’i işgali protesto edilirken, global kapitalizme karşı global dayanışma çağrısı yapıldı.

Rojava devriminin dünya halklarına iyi bir örnek olduğuna da dikkat çekilen eylemde Rojava’da yenilmez görünen DAİŞ’in nasıl yenildiğinin herkes tarafından görüldüğü de belirtildi ve ortak mücadele çağrısı yapıldı.