HPC-Jin'den Kobanê'de '25 Kasım' yürüyüşü

HPC -Jin, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Kobanê'de yürüyüş düzenledi.

HPC-Jin’in Kobanê’de Kuzey ve Doğu Suriye Örgüt ve Kurumların Ortak Eylemleri Platformu’nun 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle hazırlanan program çerçevesinde düzenlediği yürüyüşe Reqa, Minbic, Tebqa, Mensûra yanı sıra Girê Spî kantonu ve Kobanê'den yüzlerce kişi katıldı.

Özgür Kadın Meydanı’nda “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla bir araya gelen kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Şehit Egît Meydanı’na kadar yürüdü.

Eyn Îsa ilçesi HPC-Jin Yönetim Kurulu Üyesi Zehîde Elî, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, başta zindan ve işgal bölgelerinde zulme direnen kadınlar olmak üzere tüm direnişçi kadınları selamlıyor ve onlara karşı uygulanan şiddet politikalarını kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Zehîde Elî, şunları da söyledi:

"Her iktidar, kadını güçsüz bırakarak toplumu kadının şahsında düşürmeye çalışıyor. Ama biz kadınlar, Önder Apo'nun fikriyle kendimizi aydınlattık. Bêrîtan, Zîlan ve Jîna Emînî, kadınlara yeni bir özgür yaşamın kapısını aralayan en büyük örneklerdendir. Biz Kürt kadınları olarak Kobanê'de DAIŞ çetelerini yenilgiye uğrattık ve sonuna kadar ayakta olmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi her geçen gün daha da yükselteceğiz."