HPJ’den 25 Kasım mesajı

Doğu Kurdistan Kadın Savunma Güçleri (HPJ), 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle yazılı bir açıklamada bulundu.

HPJ (Hêzên Parastina Jinên Rojhilatê Kurdistanê), 25 Kasım mesajında özellikle ‘Jin jiyan azadî’ isyanına dikkat çekerek, bu isyanın dünyadaki tüm kadınlara ilham kaynağı olduğunu belirtti.

HPJ’nin açıklaması şöyle:

“Doğu Kürdistan ve İran’da başlayan Jin Jiyan Azadî isyanı, dünyadaki tüm kadınların direnişine ilham kaynağı olmuştur. Buna karşı İran rejimi ise kadının varlığını, kadın haklarını tanımayarak ayaklar altına almaya devam ediyor. Jina Emini’nin katledilmesiyle başlayan bu süreç, Armita ve daha onlarca kadının katledilmesiyle devam ediyor. Kadınla, ancak özgür bir sistemle, ahlaki politik toplum çerçevesinde savunabilir. Özgür yaşam bedeli gittikçe ağırlaşıyor. Cinsiyetçi, dinci, pozitivist ve milliyetçi sisteme karşı en radikal tutumlar öne çıkmayı sürdürüyor. Çünkü Doğu Kürdistan tarihinde Şahnaz Xatun gibi 500 savaşçıyla katliamlara baş kaldıran kişiler yatmaktadır.

HPJ güçleri olarak kadınları savunma ve mücadeleyi yükseltme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Mücadelemizi zaferle taçlandıracağız. Önder Apo’nın Demokratik, Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigmasıyla 21’inci yüzyıl, tüm dünyada kadınların yüzyılı olacaktır.”