Jinên Tîrêjên Rojê’den beş kentte yakma eylemleri

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Yalova ve Sakarya’da AKP ve MHP’li faşistlere ait çok sayıda yeri ve aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre 9 Ocak’ta Tekirdağ Çorlu’da AKP’li faşistlere ait bir bina, Edirne Keşan’da ırkçı parti MHP’li bir iş adamına ait bir tekstil deposu ve depodaki üç araç ateşe verildi. Her iki binada büyük çapta zarar oluştu.

10 Ocak’ta İstanbul Şile’de faşistlere ait bir süpermarket deposu, Büyükçekmece’de AKP’li bir iş adamına ait 2 TIR ve içerisindeki tekstil ürünleri yakıldı. Açıklamada TIR’ların kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Aynı açıklamada, “11 Ocak’ta Yalova Çınarcık’ta birimlerimizin uzun zamandır takip altına aldığı fuhuş ve uyuşturucu evi olarak kullanılan eve eylem düzenlendi, kadınları zorla fuhuşa sürükleyen ve uyuşturucuya yönlendiren Metin isimli AKP’li faşist birimlerimiz tarafından cezalandırıldı ve fuhuş evi ateşe verildi. Eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde yerlerine çekildi” denildi.

11 Ocak’ta ayrıca Sakarya’da AKP-MHP’li faşistlere ait üç lüks aracın ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi.

12 Ocak’ta ise İstanbul Göktürk’te AKP-MHP’li faşistlere ve “AKP destekçisi olan ihanetçi Kürt işbirlikçilere” ait 12 aracın ateşe verildiği ifade edildi

Açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: “Bizler Jinên Tîrêjên Rojê birimleri olarak Önderliğimiz ve zindanlarda bulunan PKK-PAJK tutsakların üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece faşist Türklerin gecelerini ateşle aydınlatıp kabusları olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Önder Apo'yu ve zindanlardaki yoldaşlarımızı selamlıyoruz.”