Kadın gerillalar: 27 Kasım kadınlar için de diriliş günüdür

27 Kasım’ın yıl dönümü nedeniyle konuşan YJA Star gerillaları, PKK’nin sadece Kürtler için değil kadınlar için de bir diriliş günü olduğunu belirtti.

YJA Star (Özgür Kadın Birlikleri) üyesi kadın gerillalar, PKK’nin kuruluşu yıl dönümü olan 27 Kasım için ANF’ye görüş ve değerlendirmelerini aktardılar. İlk konuşan gerillalardan Berfin Amara, sözlerine ‘diriliş günü’ olarak kabul edilen 27 Kasım’ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, şehitler ve Kürt halkına kutlayarak başladı.

44 yıldır sürdürülen mücadelenin günümüzde bütün dünya halkları için umut olduğunu belirten Berfin Amara devamla şöyle konuştu: “Halkların sorunlarının, krizlerinin çözümünü Önderliğimiz fikirlerine arıyor. Bundan dolayı 27 Kasım sadece Kürt halkı için değil bütün dünya halkaları için büyük bir umudu ifade ediyor. Özellikle de kadınlar için bir diriliş günüdür. 1978’den bu yana yürütülen mücadele partimizin kuruluşundan günümüze kadar büyük değerler, miraslar bıraktı. Bunun son örneği de özellikle şehit Sara gerçekliğinde gördük.”

ÖNDER APO’NUN FİKİRLERİ BÜTÜN DÜNYAYI ETKİLEDİ

PKK’nin resmi kuruluş tarihi olan 27 Kasım’ın yıldönümü vesilesiyle düşüncelerini aktaran bir başka gerilla Viyan Rengin ise şu hususlara dikkat çekti: “Kürt ve Kürdistan’ın özgürlüğü demokratik ve ekolojik paradigmayla kadının özgürlüğünde geçmekte. 27 Kasım’da yeniden yaşamla buluştuk. Günümüzde de baktığımızda bütün kadınların bu felsefe etrafında buluştuğunu görmekteyiz.”

Halkların ve özellikle de özgürlük talebinden kadınların PKK etrafında buluşmasının egemenler açısından büyük tehlikeler anlamına geldiğini belirten YJA Star gerillası Viyan Rengin “Bundan dolayı hemen her yıl PKK’nin tasfiye ve imhasına dönük planlar yapılıyor” dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayınad Jina Amini’nin İran rejimine bağlı polislerce katledilmesi sonrası İran ve Doğu Kürdistan’da başlayan gösteriler ile serhildana dikkat çeken gerilla Viyan Rengin devamla şöyle konuştu: “Eğer bugün İran’da bir devrimden söz ediyorsak bunun kadınlar tarafından gerçekleştiğini söylemeliyiz. Kadın devriminin mimarı ve felsefesinin kurucusu da Önder Apo’dur. Zira Önder Apo’nun fikirleri bütün dünyayı etkilemiş durumda.”