Kadın Meclisi, Türk devletinin sivilleri hedef alan saldırısını kınadı

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, işgalci Türk devletinin Qamîşlo-Amûdê yolunda sivil araca düzenlediği saldırıyı kınadı.

İşgalci Türk devletine ait bir SİHA, bugün sabah saatlerinde Qamîşlo-Amûdê yolunda, içinde 14 kişinin bulunduğu sivil bir minibüsü hedef almış, katliamdan dönülen saldırıda şoför dahil 4 kişi yaralanmıştı.
Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin bölgedeki saldırılarını kınadı.

HALKA BİRLİK VE DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ÇAĞRISI

Açıklamada şöyle denildi:

“İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halkları başta olmak üzere halklara karşı düşmanlığını sürdürmektedir. Bu düşmanlığın en son örneği Qamîşlo-Amûdê yolunda, 3’ü kadın 4 sivilin yaralandığı saldırı olmuştur.

Bu saldırı nedeniyle işgalci Türk devletinin bölgelerimize dönük vahşi saldırılarını kınıyor ve Türkiye’nin, bu saldırılarla Kuzey ve Doğu Suriye’deki istikrar ve ortak yaşamı bertaraf etmek istediğini belirtiyoruz.

Bu temelde uluslararası toplumu sessiz kalmamaya, uluslararası hukuk normlarını çiğneyen Türk devletinin suçlarının önüne geçmeye davet ediyoruz.
Son olarak halkımıza, birlik ve dayanışmasını güçlendirmeye, insani kurumlar ve kadın örgütlerini ise Türk devletinin suçlarına dikkat çekerek uluslararası topluma baskı yapmaya çağırıyoruz.”