Kadınlar, 18. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor

Kadınlar, Londra'da düzenlenecek 18. Zilan Kadın Festivali'ne hazırlanıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra’da Jiyan Kadın Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl 18'incisi düzenleniyor. 24 ve 25 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin sloganı, ''Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz" oldu.

Jiyan Kadın Meclisi tarafından 24 ve 25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 18. Zilan Kürt Kadın Festivali’nin hazırlıkları son aşamaya geldi. 24 Haziran, Cumartesi günü startı verilecek festival kapsamında Harringay, Kürt Toplum Merkezi’nde saat 11:00'de kadınlara yönelik kahvaltı organize edilecek, saat 13:00'da ''Kadınlar ve Demokratik Ulus'' konulu bir atölye çalışması, saat 14:30’da da film gösterimi gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok etkinliğin yer alacağı festivalin ikinci günü, 25 Haziran'da saat 15:00'de Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU adresinde sanatçılar Deniz Deman, Gül Bahar ve Azad Bedran sahne alacak. Farklı halkların feminist kadın gruplarından konuşmacıların katılacağı festivalde müziğin yanı sıra folklor, davul ve zurna, sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet stantlarının çeşitliliği ile çocuklar için de kreş ve etkinlikler olacak.

'DAHA FAZLA GÜÇLENMEK İÇİN BİR ARADA OLACAĞIZ'

Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, festivale her kesimden kadının davetli olduğu ifade edilirken, Ortadoğu’da Kürt kadınının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı. Açıklamada, "Bu yıl ''Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüyoruz' diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız'' denildi.