Kadınlar 25 Kasım'da erkek-devlet şiddetine karşı alanlara çağırdı

25 Kasım için son hazırlıklarını yapan kadınlar, erkek-devlet şiddetine karşı tüm kadınları alanlara çağırdı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında son hazırlıklarını yapan kadınlar, birçok kentte kadın katliamlarını, erkek-devlet şiddetini ve savaş politikalarını protesto ediyor.


ÊLIH  
Êlih Demokrasi Platformu’nun kadın bileşenleri, Yılmaz Güney Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini İnsan Hakları Derneği Êlih Şube Eşbaşkanı Rumeysa Deniz Kaya okudu.  
Kadınların yaşamın her alanında şiddete maruz kaldığını belirten Rumeysa Deniz Kaya, “Ailede, okulda, evde, sokakta, gözaltında, köy baskınlarında, basın açıklamalarında, her yerde şiddet kadına yönelebiliyor" dedi.
Kadına karşı şiddetin politik olduğunu dile getiren Rumeysa Deniz Kaya, “Devleti yönetenlerin kadınlara yönelik ya da toplumsal olaylarla ilgili kullandıkları şiddet ve nefret dili tüm toplumu kötü yönde etkilemektedir" diye belirtti.


İZMİR
HEDEP İzmir Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA), yarın Alsancak’ta yapılacak olan 25 Kasım yürüyüşüne ilişkin bildiri dağıttı. Konak Kemeraltı’ndaki bildiri dağıtımına HEDEP İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk da katıldı.
HEDEP Kadın Meclisi üyeleri, tüm kadınları sokakta olmaya davet etti.

 
MERSİN
Mimoza Kadın Derneği, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında dernek binasında basın açıklaması yaptı. Çiğdem Göksoy, katledilen ve kaybettirilen kadınlara dikkat çekti, "Özsavunmada bulunan kadınları müebbet cezası ile cezalandırdılar. Erkek şiddeti, devletin özel savaş politikası ile birleşerek kadına ve çocuğa yönelik saldırılar her geçen gün daha da arttı" dedi.
Çiğdem Göksoy, 2023 yılının ilk 10 ayında 350 kadının erkekler tarafından katledildiğine dikkat çekti.
Göksoy, tüm kadınları erkek-devlet şiddetine karşı yarın 18.00’da Kuşimato Sokağı’nda yapılacak 25 Kasım eylemine katılmaya çağırdı.

 
ŞIRNEX
Şirnex’in Vakıfkent ile Gündoğdu mahallelerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan’ın katılımıyla kadınlar yarın yapılacak 25 Kasım yürüyüşüne davet edildi.
İHD Merkezi Kadın Komisyonu, “Kadına karşı şiddet politiktir" mesajını verdi.