Kadınlar 25 Kasım eylemlerine çağırdı

Kadınlar, “Savaşa, şiddete, yoksulluğa, sömürüye karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” mesajını vererek, 25 Kasım'da alanlara çağırdı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınlar birçok noktada bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştirdi.

ADANA

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, Adana Barosu Avukatlar Salonu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Açelya Güneş Can, "Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve etkin bir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırıyoruz" dedi.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Başkanı Deniz Eylem Coşkun, "Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANTALYA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, şube binasında açıklama yaptı. SES Antalya Şubesi Kadın Sekreteri Nurcan Eğlenti, "25 Kasım insanlık tarihinde kadınlara yönelen, vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının, bir utancın yıldönümü olduğu gibi, aynı zamanda kadınların patriyarkaya, faşizme ve sömürüye karşı duruşunun da yıldönümüdür. 25 Kasım’da savaşa, şiddete, yoksulluğa, sömürüye karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçisi kadınları 25 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Aydın Kanza Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yapılacak yürüyüş ve mitinge davet ediyoruz” dedi.

RIHA

Riha Kadın Platformu ve KESK Amed Kadın Meclisi, 14 Haziran 2018’de AKP’nin eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabalarının saldırısında eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ı Pirsûs’taki evinde ziyaret etti. Kadınlar, katliamdan bu yana verdiği adalet mücadelesi ile sembol haline gelen Şenyaşar’a çiçek verdi.

Ziyarette konuşan KESK Amed Kadın Meclisi’nden Emel Sarı, "Amed ve Riha kadın platformları olarak annemizin bu direnişini selamlıyor ve her zaman yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Riha İl Kadın Platformu üyesi ve ailenin avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, “Bu mücadeleyi büyüteceğiz. Şenyaşar Ailesi'nin adalet mücadelesini de sonuna kadar savunacağız” şeklinde konuştu.