KBDH milisleri AKP’li yöneticinin aracını yaktı

KBDH Özgecan Aslan Milisleri Mersin’in Erdemli ilçesinde “faşist AKP yöneticisinin aracına” sabotaj eylemi düzenleyerek, kullanılmaz hale getirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Özgecan Aslan Milisleri, “24 Kasım gecesi saat 02:00 sıralarında faşist AKP yöneticisinin aracına sabotaj eylemi” düzenlediklerini duyurdu.

Açıklamada, “Mersin’in Erdemli ilçesinde AKP yöneticisi olan Dursun Tuna’ya ait araç, milislerimiz tarafından yakıldı. Eylem sonucu araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Milislerimiz başarılı bir şekilde eylem alanından ayrıldı” denildi.

Aynı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Her tür gericiliğin en temel özelliklerinden biri, kadın düşmanlığıdır. AKP ve mevcut faşist iktidar bu konuda en önde gelmektedir. Kadına yönelik şiddet, vahşet, kadın cinayetleri bu faşist iktidar tarafından adeta özendirilmektedir.

Kadınların her türden hak alma mücadelesi acımasızca bastırılıyor, her türden protesto yasaklanıyor; gözaltı ve tutuklama terörü ile kadınlar sindirilmeye çalışılıyor. Bu soysuz ve kadın düşmanlarının yuvalandığı faşist parti, kadın milislerimizin en temel eylem hedefleri arasındadır.”