KCDK-E: 18. Zilan Kadın Festivali’ne seferber olalım

“Kadın direnişi ve mücadelesi tecridi kırıp Önder Apo'yu özgürleştirecektir” diyen KCDK-E, YJK-E öncülüğünde yarın Duisburg’da 18’incisi düzenlenecek Zilan Kadın Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

Almanya, Belçika ve Hollanda’da yaşayan Kürt kadınlar, yarın 18’incisi düzenlenecek Zilan Kadın Festivali’nde bir araya geliyor. Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E tarafından “Bi Jin, Jiyan, Azadî, Ber Bi Soreşa Jinê” sloganıyla düzenlenen festival, bu yıl Almanya’nın Duisburg şehrinde gerçekleştirilecek.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), yaptığı yazılı açıklama ile “Bi Jin, Jiyan, Azadî, Ber Bi Soreşa Jinê” şiarıyla gerçekleştirilecek 18. Zilan Kadın Festivali’ne seferber olalım” dedi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“15 Haziran (yarın) Cumartesi günü Duisburg’ta yapılacak 18. Zilan Kadın Festivali’ne binlerce kadınlar katılacak. Festivali organize eden Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E, dönemin kadın duruşuna denk mesajlarını verecektir.

2004 yılından bu yana kutlanan Zilan Kadın Festivali, bugün tüm dünyaya yayılan Kürt kadın özgürlük mücadelesinin direniş çizgisini alana taşıyacaktır. Kürt kadınlar, başta Rojava olmak üzere direnişiyle birçok kazanım elde etti ve bu kazanımlarını korumak için mücadelesini aralıksız bir şekilde sürdürmektedir.

Yüz yıldır soykırım politikalarını sürdüren Türk devletinin ilk hedefi, hep Kürt kadını olmuştur. Kadınlar üzerinde özel savaş, soykırım, asimilasyon ve işgal politikaları uygulayan AKP-MHP faşist ittifakı kadın mücadelesi ve direnişi karşısında derin bir yenilgi yaşamaktadır.

DİRENİŞ ALANINI DOLDURALIM

Soykırımcı Türk devleti bu yenilgi nedeniyle Kürt halkını, kadınları ve tüm özgürlük hareketi savaşçılarını hedef almaya devam etmektedir. Bu saldırılara karşı özgür dağların direniş ruhuyla sembolleşen Evîn Goyî, Leyla Amed, Bêrîvan Zîlan ve Raperîn Amed bu mücadelenin kararlılıkla sürmesinin temelini oluşturmaktadırlar.

Kadın direnişi ve mücadelesi tecridi kırıp Önder Apo'yu özgürleştirecektir

Kadın köleliğini devam ettirmek isteyen kapitalist moderniteye karşı kadın direnişi Önder Apo'nun paradigmasıyla ısrarlı mücadelesini sürdürerek özgürleşecektir. Kadın bedeni üzerinde sürdürülen emek sömürüsüne karşı “Jin Jiyan Azadî” sloganı kadın mücadelesinin özgürleşme şiarı olacaktır.

KCDK-E olarak 15 Haziran (yarın) Cumartesi günü Duisburg’ta yapılacak 18. Zilan Kadın Festivali’ne tüm halkımızın, dostların, kadınların ve gençlerin seferber olarak Evîn Goyî, Leyla Amed, Bêrîvan Zîlan ve Raperîn Amed’in direnişlerini alanları doldurarak yükseltmeye çağırıyoruz.”