KCDP üyelerinden tehditlere karşı suç duyurusu

Ailelerinin, kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranarak tehdit edildiğine belirten Ankara’daki KCDP üyeleri, suç duyurusunda bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ankara’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirdikleri eylemlerin ardından üyelerinin ailelerinin kendini polis olarak tanıtan kişilerce aranmasına karşı suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi Ankara Adliyesi önünde açıklama gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan KCDP Ankara Temsilcisi Tuana Gençer, ailelerinin kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce aranıp tehdit edildiğini belirtti.

Gençer, şöyle konuştu: “Mafyatik yöntemlerle yapılan bu aramalarla kişisel verilerimizin korunması, özel yaşamımızın gizliliği ihlal edilmiştir. Bunlarla birlikte Anayasada tanımlı basın açıklaması yapma hakkımız, fikir ifade hürriyetimiz, Medeni Kanun, dernekler kanunundaki örgütlenme hakkımız suç gibi gösterilmektedir. Uluslararası sözleşmelerce korunan temel haklarımız hiçe sayılmaktadır. Yapılmak istenen kadın cinayetlerini durdurmak isteyen kadınları engellemek ve korkutmaktır.”

Kendilerini engellemeye kalkanlara en iyi cevabı çoğalarak vereceklerini vurgulayan Gençer, “Herkesi tek tek arayabiliyorsanız, bilgilerine erişebiliyorsanız kadınları koruyun, kadın cinayetlerini durdurun. Yıllarca bizlere ‘Her kadının başına polis mi dikeceğiz’ demişlerdi.  Demek ki yapabiliyorsunuz. Yıllarca bizlere şiddet faillerine ulaşamadıklarını söylediler gördük ki istediklerinde her türlü bilgiye ulaşabiliyorlarmış. Bizi engellemeye kalkanlara en iyi cevabı daha da çoğalarak vereceğiz” dedi.