KCDP'ye kapatma davasına ret

KCDP’ye açılan kapatma davasının reddine karar verildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP), “Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” iddiasıyla açılan kapatma davasının 4’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, platformun avukatlarının yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri, Emek Partisi (EMEP) yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi, Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) üyeleri, İsveç ve Hollanda Konsolosluğu’ndan temsilciler ile PEN Temsilcisi, Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu temsilcisi, İstanbul Barosu Genel Başkan Yardımcısı avukat Nazan Moroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda kadın avukat katıldı.

Duruşma öncesi adliye önünde kadınlar, kitlesel bir şekilde açıklama gerçekleştirdi. Eyleme başta Tevgera Jinên Azad (TJA) olmak üzere çok sayıda kadın örgütü, hukukçular, sivil toplum örgütleri, katledilen kadınların aileleri, insan hakları savunucuları, 28 yıldır kayıplarını arayan Cumartesi Anneleri, siyasetçiler ve yüzlerce kadın katıldı.

Duruşmada konuşan, Konya’da 2020 yılında evli olduğu erkek tarafından katledilen Ece Ertürk’ün kardeşi Elif Nur Ertürk, ablası katledildikten sonra ilk desteği platformun verdiğini belirtti. Tanıklardan Tuğba Can, "Platformu kapatmak yerine destek sunulmalıdır" derken, katledilen Fatma Duygu Özkan’ın annesi Nursel Uyar, kızı katledildikten sonra yanlarında KCDP’nin olduğunu vurguladı. Katledilen Fatma Şengül’ün oğlu Koray Şengül, “Annemi öldüren katil ceza indirimi almıştı, platform sayesinde müebbet hapis cezası aldı" dedi.
KCDP Genel Temsilci Gülsüm Kav ve KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim de konuşma yaptı.

Mahkeme başkanı, davanın reddine karar verdi.