Kobanê’de erkekler kadın hakları için yürüdü

Kobanê’de erkekler kadın mücadelesine destek vermek için bir yürüyüş düzenledi.

Şehit Egîd Meydanı’nda gerçekleşen eyleme Özerk Yönetim kurumları üyeleri ve Fırat bölgesindeki siyasi partiler de katıldı.

Yürüyüş boyunca "Her türlü şiddete ve işgale karşı Jin, Jiyan, Azadî" sloganları atıldı.

Özgür Kadın Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu üyesi Ehmed Xoce, “Bugün kadınlar için çok önemlidir. Bugün de ataerkil zihniyetin iktidar hegemonyası kırıldı. Ardından kadınların özgürlüğe ve özgür topluma doğru yürüyüşü başladı” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Abdullah Öcalan'ın felsefesi sayesinde kadınların kurtulduğunu, toplumsal inşaya katıldığını ve ülkelerini savunmaya başladığını belirten Xoce, “Kadınlar, Önder Abdullah Öcalan’ın kendilerine sağladığı bu tarihi fırsatı kullanmalı. Kendilerini, doğalarını ve haklarını savunmalılar” ifadelerini kullandı.

Mücadele sürecinde daha fazla çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken Xoce, kadınların baskıdan kurtulması için erkeklerin destek vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Çünkü kadınların özgürlüğüyle özgür olabiliriz. Kadınların düşünce, ekonomik ve sosyal açıdan ezildiğini çok iyi biliyoruz. 5 bin yıllık esareti yenip özgürlüğe gidene kadar mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca Fırat bölgesi Kültür Merkezi Şehit Yekta Grubu, kadına yönelik şiddete ilişkin bir tiyatro oyunu sergiledi.