Koca: Ortak mücadele ve yerelleşmeye ihtiyaç var

Yeşil Sol Parti Milletvekilli Perihan Koca, "Kürt kadınları, feministler, işçiler başkaldırıyor. Ortak mücadeleyi güçlendirmeye ve yerelleşmeye ihtiyaç var" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Kadın Meclisi, yeniden yapılanma süreci kapsamında il kadın konferansını gerçekleştirdi. Sanatolia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta, Kürtçe ve Türkçe yazılı  “İsyanımızla örgütleniyor, özgürlüğümüzü savunuyoruz” pankartı asıldı. Kentteki kadın kurum ve örgütlerden temsilcilerin de katıldığı konferans, saygı duruşuyla başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, yeniden yapılanma sürecinde kadının rolüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

'KADINLAR VE EMEKÇİLER DİRENİYOR'


Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, yeniden yapılanmada ortak mücadelenin önemini vurgulayarak, “Yeni dönemin yol haritasını buradan çizeceğiz” dedi.

 Kadınların, işçi ve emekçilerin yenilmediğini ve hâlâ sokaklarda olduğunu söyleyen Koca, şöyle devam etti:

 “Kürt kadınları, feministler, işçiler başkaldırıyor. Ne zaman ki ortak mücadeleden söz edersek, o zaman çözümü konuşur oluruz. Hepimiz genel merkezden yerele sorunların birer parçasıyız ve bunu aşan çözüm gücüne de biz sahibiz. Merkezi yerelden kuvvetlendireceğimiz bir yol haritasına ihtiyacımız var. Mersin’de kadına yönelik şiddet ve uyuşturucuya karşı mücadeleye ihtiyaç var. Adım adım bir eylem planına ihtiyaç var. Mersin, kadın mücadelesinde potansiyeli en yüksek kentlerden biri. Ortak mücadeleyi güçlendirmeye ve yerelleşmeye ihtiyaç var. Mersin’e özgü çözüm önerilerinde her birimizin kendisini bir temsilci olarak görmesi ve sürecin bir parçası olması gerekiyor.”