Kongra Star: Jin Jiyan Azadi ile kadın konfederalizmine!

25 Kasım açıklaması yapan Kongra Star Koordinasyonu, "Jin, Jiyan, Azadi sloganıyla dünya kadın konfederalizmini inşa edeceğiz" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle, şehitler Şervin Serdar, Zeyneb Seroxan, Yusra Derwêş, Lîman Şiwêş ve Roşna Agit şahsında özgürlük mücadelesi uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, dünyanın dört bir yanında özgürlük mücadelesi veren tüm kadınları selamlıyoruz” dedi.  

Açıklamada, 25 Kasım’ın “Şiddete ve işgale karşı Jin Jiyan Azadî!” şiarıyla karşılandığı vurgılanarak, "Kadın iradesini hedef alan işgalcilerin saldırılarına ve ataerkil şiddetine karşı mücadelemiz omuz omuza yürütülmeli ve yükseltilmelidir” denildi.

Kongra Star, ulus-devlet zihniyetinin esas şiddet kaynağı olduğunu vurguladı.
Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Devrim alanına yönelik her türlü saldırıyı gerçekleştiren Türk devleti, ülkesini koruma uğruna siyasi gibi birçok alanda rol oynayan onlarca kadın öncülerimizi SİHA ile hedef alarak şehit düşürdü. Kadın devrimini korumak için daha radikal ve amansız bir mücadele yürütmeliyiz. Özgür bir yaşam uğruna canlarını feda eden şehitlerin takipçisi olarak bu mücadelenin öncüleriyiz. Abdullah Öcalan'ın felsefesi ışığında gördüğümüz özgür yaşam mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.


'Jin, Jiyan, Azadi' sloganıyla dünya kadın konfederalizmini inşa ederek yüzyılımızı özgür kadın çağının yüzyılı yapacağız!"