Kongra Star kadınları daha güçlü örgütlenmeye çağırdı

Kongra Star Meclisi, İran ve Doğu Kurdistan’da Kürdistan’daki ‘Jin jiyan azadî’ isyanının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Zaferi elde edinceye kadar kadınlar olarak kendimizi daha güçlü bir şekilde örgütlemeliyiz” çağrısında bulundu.

16 Eylül 2022’de Tahran’da Kürt genç kadın Jina Emini’nin katledilmesi ardından başlayan isyanın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Kongra Star Meclisi, “Kürt kadını Jîna Emînî'nin bir yıl önce katledilmesi halkın öfkesini ateşleyen ve bunu özgürlük talebine dönüştüren bir kıvılcım oldu” dedi.

Açıklamada şu çağrı yer aldı: “İran rejimine karşı yürütülen direnişe destek verin ve mücadeleyi yükseltin. Bu temelde serhildan şehitlerinin çok değerli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Serhildanın birinci yıl dönümünü kutluyor ve 21. yüzyılın kadın devriminin yüzyılı olacağına dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. ′Jin, Jiyan, Azadî′ devrim hepimizin serhildanıdır. Bu nedenle zaferi elde edinceye kadar kadınlar olarak kendimizi daha güçlü bir şekilde örgütlemeliyiz”