Kongreya Star, 12 Mart Serhildanı'nı selamladı

Kongreya Star 12 Mart Serhildanı’nı selamlarken, "İstikrarın sağlandığı bir Suriye için birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.

Kongreya Star, 2004 yılında Qamîşlo’da başlayan 12 Mart Serhildanı’nın 17. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kongreya Star'ın açıklaması şöyle:

"Öncelikle Qamîşlo Serhildanı şehitleri ve Kuzey ve Doğu Suriye şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu komplo, rejimin de doğrudan destek verdiği Suriye’deki şovenist Baas rejimi tarafından organize edilmişti. Bu komplo ile Suriye ve Rojava’da Kürt kimliğini yok etmek, Kürt, Arap ve diğer halklar arasında fitne çıkarmak amacıyla gerçekleştirildi. Ancak bu olay hızlıca şovenist Baas komplocularına karşı bir halk ayaklanmasına dönüştü. Bu ayaklanma Baas rejiminin Suriye’deki Kürtlere karşı şovenist ruhunu ve Suriye’deki Baas rejiminin Türk devleti ile imzaladığı Adana anlaşmasının etkilerini ortaya çıkardı.

'TÜM HALKLARIN AYAKLANMASINA DÖNÜŞTÜ'

Ancak halkımızın iradesi ve özgürlük umudu zulme karşı başkaldırdı ve serhildanın kıvılcımı Qamîşlo’da başlayıp, Kobanê, Efrîn, Şam ve Halep’e kadar ulaştı. Ayaklanma bölge halklarını birbirine düşürmek isteyenlere karşı  Suriye’deki tüm halkların katıldığı bir halk ayaklanmasına dönüştü.

Kongreya Star Koordinasyonu özgürlük, demokrasi ve demokratik ulus sisteminin Kuzey ve Doğu Suriye’de kalıcı olması için canını feda edenlerin amaçlarını yerine getirme sözümüzü yineliyoruz. Şehitlerimizin kanı, sorumlulukla hareket etmemiz ve bu hassas süreçte bizden istenen görevlerimizi yerine getirmemiz yerine getirmemizi gerektiriyor. Suriye’de Kürt ulusal birliğini sağlamak için çalışmalarımızı ortaklaştırmalıyız.

Bu kapsamda Suriye’deki tüm kadınları, çok renkli, demokratik, merkezi olmayan, istikrarın sağlandığı bir Suriye için birlik olmaya çağırıyoruz."