Krasnodar'da kimyasal saldırılar ve tecrit protesto edildi

Rusya Krasnodar'daki Kürt kadınlar, Türk devletinin kimyasal saldırılarını ve İmralı tecridini protesto etti.

Rusya’nın Krasnodar bölgesinde yaşayan Kürt kadınları, Kürdistan'da faşist Türk ordusunun gerillalara karşı kimyasal silah kullanmasını protesto etti.


Vastoçni ilçesinde bir araya gelen Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridin insanlık dışı olduğunu belirtti ve başta BM, AİHM ve AB olmak üzere tüm uluslararası güçleri bu duruma karşı harekete geçmeye çağırdı.
Kadın Komitesi Üyesi Susana Kerem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadan hiçbir Kürdün de özgür olamayacağını söyledi.

'HERKES KİMYASALA KARŞI TAVRINI BELLİ ETMELİ'

Kerem, Kürt halkının dünyanın dört yanında ayakta olduğunu ve faşist Türk devletinin gerilla alanlarına karşı kimyasal silah kullanmasını protesto etmeye devam ettiğini belirterek, "Buna rağmen AB ve insan hakları kurumları sessizliklerini korumaya devam ediyor. Rusya’da yaşayan Kürt kadınları olarak başta Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçleri bu iki yüzlü politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bir an önce faşist Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı tavırlarını belirlemeliler" dedi.