Londra’da Fransız Konsolosluğu önünde ‘9 Ocak’ protestosu

Londra’da Fransa Konsolosluğu önünde bir araya gelen kadınlar, Paris katliamının aydınlatılmasını isteyerek konsolosluğa siyah çelenk bıraktı.

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilci Fidan Doğan (Rojbin) ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahi) katledilmesi dokuzuncu yıl dönümü dolayısıyla Londra Fransız Büyükelçiliği önünde protesto edildi. 

Kürt Kadın Meclisi, Yeni Kadın ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) öncülüğünde yapılan eylemde, üç Kürt kadın devrimcinin posterleri ve flamalar taşındı. 

Fransa devletinin halen olayı aydınlatmamasına tepki gösteren kadınlar, sık sık “Jin jiyan azadî”, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Şehid namirin” sloganları attı. 

Elçilik önünde yapılan açıklamada, Paris'te katledilen üç Kürt devrimci kadının faillerinin halen yargı önüne çıkarılmadığına dikkat çekilerek, katliamın failinin f”aşist Erdoğan rejimi” olduğunun apaçık ortada olduğu ancak Fransa devletinin bunu yok saydığı belirtildi.

Fransa’nın bu katliamın gerçek faillerini yargılamadığı ve bu katliamı gerçekleştirenlere karşı tutum almadığı müddetçe katliamın suç ortağı olmaktan kurtulamayacağı vurgulanan açıklamada, “Saraların özgürlük mücadelesinin sürdüğü” ifade edildi.

Açıklamada, “Saraların ruhuyla kadın özgürlük mücadelesi Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanında yükselerek büyüyor” denildi. 

Yapılan açıklamanın ardından kadın örgütlerinden oluşan bir heyet elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı.