Mülheim Ruhr'da Uta ve Amara için anma

Uta Schneiderbanger ve Ekin Ceren Doğruak, şehadetlerinin 18. yıl dönümünde Mülheim Ruhr kentinde bulunan Uta Schneiderbanger'in mezarı başında mücadele arkadaşları tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Güney Kürdistan’da geçirdikleri kaza sonucu şehit düşen Uta Schneiderbanger (Nûdem) ile Ekin Ceren Doğruak (Amara) 18’inci şehadet yıl dönümleri vesilesiyle Uta Schneiderbanger’in Mülheim Ruhr'da bulunan mezarı başında anıldı.  

Anmaya Utamara Kadın Buluşma Merkezi çalışanları, Duisburg Asya Yüksel Meclisi ve Essen Bêrîvan Şengal Meclisi üyeleri, CENİ Kürt Kadın Barış Bürosu’ndan Susanne Rössling ve şehitlerin arkadaşları katıldı.

Uta ve Amara şahsında özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Utamara adına Nûhat Kawa konuştu. Nûhat Kawa, Uta ve Amara’nın Kürt Kadın Özgürlük Mücadelesinde büyük emekler veren iki enternasyonal olduğunu söyledi. Uta ve Amara’nın kadın özgürlük mücadelesinde ne ilk ne de son enternasyonal şehitler olduğunu hatırlatan Kawa, onların mücadelelerinin bugün dünyada Jin jiyan azadî sloganında ifadesini bulduğu ve mücadelelerinin sürdürüleceğinin altını çizdi.