Newaya Jin Liege ve Essen’deydi

Liege ve Essen’de okurlarıyla bir araya gelen Newaya Jin gazetesi çalışanları, özel savaş merkezine dönüşen ve beyinleri uyuşturan Türk basın yayın organlarını boykot etmeye çağırdı, katılımcıları alternatif yayının gönüllü emekçileri olmaya davet etti.

Newaya Jin Belçika’nın Liege ile Almanya’nın Essen kentinde okurlarıyla bir araya geldi.  

Belçika’nın Liege’de kentinde gerçekleştirilen buluşma Ronahi Kadın Meclisi tarafından organize edildi. Toplantıda konuşan Kürt basın emektarlarından Roni Eylem, günümüzde hükümetler tarafından özel savaş aygıtı olarak kullanılan medyanın negatif rolüne dikkat çekti.

Tarihten günümüze kadın mücadelesini görünür kılan kadın gazeteciliğinin önemini de hatırlatan Roni Eylem, Newaya Jin, Jin Tv, Jin News gibi özel yayın organlarının varlığının önemini hatırlattı.

ESSEN'DEKİ BULUŞMA

Gazetenin okurları Almanya’nın Essen kentinde de bir araya geldi. Berivan Şengal Meclisi tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarında ana akım medyanın teşvik edici rolü hatırlatıldı.

Buluşmada konuşan gazeteci Ülkem Zeremya, özel savaş merkezine dönüşen ve beyinleri uyuşturan Türk basın yayın organlarını boykot etmeye çağırdı.

Kürt basın yayın organlarının hakikatin, halkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğini belirten Zeremya, katılımcıları bulundukları yerde gönüllü basın emekçisi olmaya davet etti.