Paris Katliamı protestoları sürüyor-YENİLENDİ

Seve Kadın Meclisi üyeleri, Paris Katliamı’nı kınamak amacıyla Kopenhag Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakırken, Almanya’nın Kassel’de de anma mitingi düzenlendi.

KOPENHAAG’DA SİYAH ÇELENK

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Seve Kadın Meclisi üyeleri, PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin), Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi), katledilmelerinin 9. yıl dönümü dolayısıyla Kopenhag Fransız konsolosluğuna Danca “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı siyah çelenk bıraktı. 

9 Ocak’ta Kopenhag merkezinde yapılacak olan miting öncesi bırakılan çelenk sırasında konuşan kadın temsilcileri, “9 yıl geçmesine rağmen adalet yerini bulmadı. Sessiz kalanlar bu katliamın ortağıdır. Kürt kadınlarının adalet mücadelesi kesintisiz devam edecek” dedi.

Eylem, “Sara Rojbîn Ronahî, jin jiyan azadî” sloganıyla son buldu.  

KASSEL'DE ANMA MİTİNGİ
Almanya'nın Kassel kentinde TCK-E ve Tev-Çand’ın çağrısı üzerine Yurtsever Kürt aileleri  ve enternasyonal aktivistler anma mitingi düzenledi.

Saat 16.00'da König-Platz meydanında bir araya gelen çok sayıda aktivist, yaptıkları miting ile 2013 yılında Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andı.

Mitingde bildiriler dağıtılırken kurumlar adına da açıklamalar yapıldı.

Bir saat süren eylem, sloganlar eşliğinde sona erdi. 

ZÜRİH

Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahi) katledilişlerinin 9'uncu yılında Zürih kentinde düzenlenen eylemle anılırken Türk devleti ile katliamda ona ortaklık eden Fransa devleti protesto edildi.

Zürih Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde Bahnhofplatz'ta düzenlenen eylemde 9 Ocak 2013'te Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 4 Ocak 2016’da öz yönetim direnişinde katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sêvê Demir, Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır anıldı. 

Katledilen 6 kadın siyasetçi fotoğraflarının taşındığı alanda, katledilen kadınlar için mumlar yakıldı. 6 kadın şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

Ardından Beritan Kadın Meclisi adına Yüksel Doğan konuşma yaptı. Doğan, Türk devlet faşist rejimi tarafından düzenlendiği açıkça ortada olan bu katliamı aydınlatmamada ısrarını sürdüren Fransa devleti, sorumluluğunu bir an önce yerine getirmelidir. Katliam bir an önce aydınlatılmadıkça ve katliamların esas sorumluları açığa çıkarılıp yargılanmadıkça adalet arayışımızı sürdürmeye ve Fransa'nın katliamla olan ortaklılığını teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

Barış Annesi İsmihan Ok da burada bir konuşma yaparak, Sakinelerin direniş çizgisini esas alan Kürt kadınların bugün dünya kadın mücadelesindeki yerini  aldığını söyledi.

Ok, “Bugün Sakinelerin direniş çizgisini sahiplenebilirsek eğer, özlemini duyduğumuz özgür kadın, özgür ülke, özgür Önderliğe  kavuşabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem, “Sara, Rojbîn, Ronahî', “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sonlandırıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde kadınlar, 9 Ocak 2013 Paris Katliamı’nı protesto amacıyla Fransız Konsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi bileşenlerinin yanı sıra Alman kadınların da katıldığı mitingde konuşan gazeteci Annet Bender,  Kürt kadın devrimcilerin Fransa ve Türk devletinin kirli çıkarlarına kurban edildiğini ifade etti. “Acımız kadar öfkemiz de büyüktür” diyen Bender, bedeli ne olursa olsun adalet arayışlarının devam edeceğini söyledi.

“Sara Rojbîn Ronahî, jin jiyan azadî” sloganının atıldığı eylem, Fransa Konsolosluğu kapısına siyah çelen bırakılmasıyla sona erdi.