‘PKK ezilenlerin özgürlüğünün garantisidir’

YJA Star gerillalarından Agirî Tolhildan, Kürt Halk Önderi’nin ezilen halkların umudu, PKK’nin özgürlük garantisi olduğunu söyledi.

PKK ile birlikte kendi gücünün farkına varan kadınların her yerde olduğu gibi dağlarda da YJA Star öncülüğünde büyük bir mücadele verdiğini söyleyen YJA Star gerillası Agirî Tolhildan, mevzilerde zafere olan inançlarıyla savaştıklarını ifade etti. 


PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan gerillalardan YJA Star'lı Agirî Tolhildan, PKK ile birlikte Kürt kadının kendi gücünü ve iradesini görerek, kendisini yeniden var ettiğini söyledi. PKK’ye katılan kadınların, Kurdistan topraklarındaki tanrıça kültürünü yeniden canlandırdığını belirten Tolhildan, şunları dile getirdi: “Önderlik, kadınlara öncülük misyonunu vererek her türlü zorluğa ve ataerkil zihniyete karşı mücadele inancı ve gücü aşıladı. Rojava Devrimi’nde kadınların, inanç, cesaret ve büyük bir iradeyle başarıya ulaşabileceklerini, herkes gördü. Kadınlar, büyük bir rol ve misyona sahiptir. Geçen sene Heval Sara ve Heval Rûken’in Zîlan çizgisinde gerçekleştirdiği fedai eylem, Kürt kadınların gücünü ve cesaretini yeniden hatırlattı. 

JIN JIYAN AZADÎ’NİN EVRENSELLEŞMESİ

Rojhilat’ta gelişen isyanla birlikte Önderliğimizin formüle ettiği “Jin jiyan azadî’ şiarı, tüm dünyaya yayıldı, evrensel bir slogan haline geldi. Yok edilmek, umutsuz bırakılmak istenen yaşamın, Önderliğimiz sayesinde tekrar yeşertilmesi sonucu, Jinelojinin temeli olan ‘Jin jiyan azadî’, evrensel mücadeleye dönüştü. 

PKK SAYESİNDE KADINLAR GÜÇLERİNE KAVUŞTU

Kürt kadınları, PKK’den önce hiçbir önemi olmayan, düşüncesi, acıları, sevgisi, varlığı toplum içerisinde yok sayılan bir konumdaydı. PKK ile birlikte ve Önderliğimizin kadın özgürlük ideolojisini geliştirmesinden sonra kadınlar kendi misyon ve rollerine, daha doğrusu eski gücüne yeniden kavuştu. Tüm kadınlar, özgürlük misyonunu üstlendi ve öncü bir rol oynadı. Bu da yurtsever kadının, özgürlük mücadelesinde ne kadar önemli bir rol oynadığının göstergesidir. Önderlik, devrim mücadelesinde kadına öncülük misyonunu verdi.

DAĞLARDA DA BÜYÜK BİR MÜCADELE

Önderliğimizin ‘kadın özgür olmadan toplum özgür olamaz’ düsturu esastır. PKK öncülüğündeki Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde kendi gücünün farkına varan kadınlar, her yerde olduğu gibi dağlarda da YJA Star saflarında savaşıyor.  Medya Savunma Alanları’nda, savaş tünellerinde, arazide faşist TC ordusuna karşı mücadele ediyor. Mevzilerde zafere olan inançlarıyla savaşıyorlar. Önderliğimiz şahsında Kürt halkını ve PKK‘yi yok etmek, marjinalleştirmek isteyen TC’ye karşı Heval Rojhat ve Heval Erdal’ın Ankara’da gerçekleştirdiği fedai eylem, PKK’nin intikam gücünü göstermektedir. Hiç kimse bizi Önderliğimizden uzaklaştıramaz. Önderliğimiz ezilen tüm halkların umududur. Buna bağlı olarak PKK de ezilen tüm halkların özgürlük garantisidir.”