Rosa Kadın Derneği’ne polis baskını: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Amed'de Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese siyasi soykırım operasyonu düzenlendi, çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Amed'de sabahın erken saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonunda birçok adreste arama yapıldı ve gözaltına alınanlar oldu. Arama yapılan adreslerden biri de merkez Kayapınar ilçesindeki Rosa Kadın Derneği oldu. Dernekteki aramalar hâlâ sürerken, kentteki birçok adreste daha aramalar yapıldı.

 Şimdiye kadar aralarında şu isimlerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı: "TJA Aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun’un basın danışmanı Gurbet Özel, JİNNEWS muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Teke, Amed Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin, Amed Büyükşehir Belediyesi (DBB) Meclis üyeleri Bahar Karakaş Uluğ, Ruken Bekalp ve Şehriban Zoğurli, TJA aktivisti Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Besile Narin, Leyla Akgül ve Satiye Ok."

'KAPILAR KIRILDI, KİMSE OLMADAN ARAMA YAPILDI'

Rosa Kadın Derneği'nin sanal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"22 Mayıs 2020'de derneğimiz basılmış, birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz, dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün, 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak, alarm sistemi koparılarak ve hiçbir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı. Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz. Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret, sindirme politikalarına karşı vardık, varız, var olacağız."