Sesinde özgürlük ruhu yaşıyordu

Maxmur'dan Kerkük'e kadar DAİŞ çetelerine karşı yıllarca savaşan gerilla Zozan Pelşîn'in sesinde özgürlük ruhu yaşıyordu. Gerilla Zozan, 2018 yılının Haziran ayında Türk devletinin saldırısı sonucu Şırnak'ta şehit düştü.

Her kadın gerillanın yaşamında sonsuz gerçekler yaratılıyor. Bu gerçekler bazen en çetin savaş koşullarında, bazen asi kayaların üstünde ve bazen de yaşam suyuna kucak açan derelerde canlanıyor. Fakat bu sefer 2014 yılında yönümü gerillanın Kerkük mevziisine vermiştim. Yönümü talan edilmiş ülkesi için ağıt yakan kadın gerillanın kaldığı mevziiye vermiştim. Bu güzel sesin sahibini DAİŞ çetelerine karşı verilen savaş mevziisinden tanıyordum. Gerilla Zozan'ın sesinde özgürlük ruhu yaşıyordu. Sesi ile insanın gönlünü mest eden gerilla Zozan, Kürdistan topraklarında ölümsüzleşti.

YJA Star gerillası Zozan Pelşîn, (Şirin Başkurt) 2012 yılında gerilla saflarına katıldı. Gerilla Zozan'dan önce erkek kardeşi gerillaya katılır. Zozan Pelşîn de ülkesinin cesur gerillası olmak için yönünü Kürdistan dağlarına verir. Gerilla Zozan, hem sesi ile, hem sade yaşamı ile, hem de fedakar duruşu ile yoldaşlarının gönlünde taht kurdu. Gerilla Zozan, yoldaşları bir araya geldiğinde güzel sesi ile gökyüzündeki yıldızları süslerdi. Zozan Pelşîn'in sesi yeniden doğan Kürt kadınının ruhunu Apocu bir ruhla anlatıyordu. Artık o ses dağlarda, ovalarda yükseliyor ve DAİŞ karanlığını tarumar ediyor.

MAXMUR'DAN KERKÜK'E KADAR YILLARCA DAİŞ'E KARŞI SAVAŞTI

DAİŞ çetelerinin 2014 yılında saldırdığı kadim şehirlerden biri de Kerkük'tü. Kadim bir şehir olan Kerkük'te bir çok inanç, kültür, halk, ulus ve farklı farklı mezheplere ev sahipliği yapmıştır. Şehrin bu özellikleri DAİŞ çeteleri tarafından bir tehlike olarak görünüyordu. Kürdistan gerillası açısından da bu şehrin korunması gerekiyordu. Kürdistan gerillaları DAİŞ çetelerinin saldırısının ardından özgür dağlardan Kürdistan'ın ovalarına, şehir ve sokaklarına akın etti.

Dünyadaki en tehlikeli güce karşı savaş mevzilerini kurdular ve kahramanlık destanı yazdılar. Gerilla Zozan da bu kahramanlık destanına adını yazdıranlardan biri oldu. Dolu dolu bir hayat yaşayan gerilla Zozan, Maxmur'dan Kerkük'e kadar yıllarca DAİŞ çetelerine karşı insanlık savaşı yürüttü. Gerilla Zozan Kerkük ve bölgedeki tehlikenin sona ermesinin ardından bir kez daha yönünü Kürdistan dağlarına verdi.

Botan'da gerilla olan Zozan Pelşîn, Türk devletine karşı yürütülen devrimci halk savaşında öncü bir rol oynadı ve 2018 yılının Haziran ayında Şırnak'ta ölümsüzleşti. Gerilla Zozan güzel sesi ile her zaman gerillanın gönlünde yaşayacak. Gerilla Zozan'ın sesi 2014 yılında Kerkük'te kaydedildi. Zozan Pelşîn'in sesini kaydeden gerilla, "Zozan hevalın sesi sonuna kadar gönlümüzde ve ruhumuzda yaşayacak" diyor.