Tecavüze uğrayan Afgan çocuğu ailesi katletti

Van’ın Saray ilçesine bağlı Sırımlı köyünde tecavüze uğrayan 16 yaşındaki Afgan kız çocuğu ailesi tarafından katledildi. Tecavüzcü ile 3 kardeşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savaştan dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan Afganistanlı mültecilerin dramı sürüyor. 
Temmuz ayı içerisinde İran'dan Türkiye'ye geçiş yapan ve sınırda bekletilen Afgan ailesinin 13 ve 16 yaşındaki kız çocukları boş bir evde iki kişinin tecavüzüne uğradı. 

Cinsel saldırı olayını gerçekleştiren Yakup Aracı tutuklanırken, kimliği belirsiz bir kişi ise çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

Ardından baba, kızlarını suçlayarak intihara zorladı. Babasının mobbingine dayanamayan 16 yaşındaki kız çocuğunun intihar ettiği iddia edildi. Ancak ortaya çıkan deliller genç kadının intihar etmediği ve kardeşleri tarafından katledildiğini ortaya koydu. 

Katil zanlısı 3 erkek kardeş tutuklanırken katil zanlısı bir abinin de İran’a kaçtığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIKLARI: İNTİHAR DEĞİL CİNAYET

Sınırda yaşanan bu olayın kamuoyundan gizlenmesi dikkat çekti. 

Sırımlı köyünde yaşayan ve Afgan mültecilerin yaşadıklarına tanıklık eden köylüler; çocukların tecavüze uğradıktan sonra baba ve erkek kardeşleri tarafından intihara zorlandığını belirtti.

Çocukların intihar etmemesi üzerine babanın, erkek kardeşleri cinayet işlemeye zorladığını anlatan tanıklar; "Neredeyse herkesin gördüğü ama müdahale edemediği bir cinayet yaşandı" dedi.