Til Rifat’li kadınlardan Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele çağrısı

Til Rifat’li kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün aynı zamanda halkların özgürlüğü anlamına geldiğini belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm kesimlerie mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Efrin’in Türk devleti tarafından işgal edilmesinden sonra Til Rifat’a yerleşen Ruweyde Eli ve Şehba’da yaşayan Ayşe Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın halklar için önemini ve özgürlüğü için yürütülen mücadeleyi ANF’ye değerlendirdi.

Ruweyda Eli, Efrin’in işgali dahil olmak üzere Kürt halkına yönelik saldırıların Önder Apo’ya yönelik uluslararası komplonun devamı olarak değerlendirerek, Kürt halkının mücadele iradesi ve azminin kırılmasına yönelik siyasetin devam ettiğini söyledi. Ruweyda Eli, “Faşist Türk devleti Önder Apo üzerinde ağır bir tecrit uyguluyor. 3 yılı aşkın süredir ailesi ve avukatlarının ziyaretine izin vermiyor. Türk devleti, kapitalist devletlerin onayı ile farklı yollardan Abdullah Öcalan’ın fikir ve düşüncelerine karşı mücadele ediyor” dedi.

Ruweyde Eli, kadınlar ve kadın kurumlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan irade ve güç aldıklarını söyleyerek, “Önder Apo kadınlara özgür bir yaşam sundu. Yıllardır kadınlar birçok haksızlığa ve şiddete uğradı. Herkes bilir kadınlar doğal toplumlarda tanrıça idi ancak Sümerlerden başlayarak diğer tüm zamanlarda her şekilde baskıya uğradılar. Artık biz kendi devrimimizde kadın devrimini görüyoruz. Kurdistan kadınları tüm dünya kadınlarına örnek olmuş ve her alanda kendini ortaya koymuş durumdadır.  Önder Apo üzerindeki tecridi kırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kuzey ve Doğu Suriye bileşenlerini birlik olmaya ve Önde Apo’nun mücadelesine sahip olmaya çağırıyoruz. Önder Apo’nun fikirleri sayesinde Arap kadınları özgürleşti” diye konuştu.

Şehba bölgesi sakinlerinden Ayşe Mihemed ise Abdullah Öcalan'ın fikirlerini öğrenmeden önce kadınlar özelikle Arap toplumundaki kadınların tüm haklarından mahrum bir şekilde yaşadığını söyledi.

Ayşe Mihamed, Rojava’daki kadın hareketine yakınlaşıp bazı toplantılara katıldıktan ve Önder Apo’nun bazı kitaplarını okuduktan sonra kendini keşfettiğini belirterek, kadınları yönlendiren gelenek ve göreneklerden kurtulmaları gerektiğini vurguladı.  Ayşe Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ve felsefesi sayesinde Arap kadınların ayağa kalktığını, kendilerini özgürleştirdiğini, kadınların toplumun tamamı olduğunu ve biz Arap kadınları olarak özgürlüklerini talep ettiklerini kaydetti.