TJA'dan yeni yıl mesajı

TJA, erkek egemenliğine karşı direnen halkların ve kadınların yeni yılını kutladı. TJA, 2022'nin zafer yılı olmasını temenni etti.

Tevgera Jinên Azad (TJA)'ın yazılı mesajında şunlar belirtildi:

"Bin yıllardır emekleri ile fedakarlıkları ile direnen ve yok edilmek istenen bütün güzellikleri bağrında saklayan halklar, inançlar, kadınlar olarak 2021 yılını geride bıraktık. Kuşkusuz zaman, rakamlarla ifade edilmekle sınırlı bir kavram değildir ve 2021 yılı geçmişten gelen değerlerimizi, gülümsemelerimizi ve acılarımızı bağrında saklayıp 2022'ye emanet edecektir.

Bu değerler bütününün bugün erkek egemenliğe dayanan kapitalist modernite sistemi tarafından hedef alındığı, toplumun yarattığı iyiye, güzele dair ne varsa yok edilmek istendiği süreçlerden geçiyoruz. 'İlerleme' adı altında kapitalist moderniteyi halklara yegâne seçenek olarak sunan iktidarlar, 14 bin yıllık toplumsal geleneği unutturmak istemektedirler.

Çıkar ve rant dünyasını bugüne kadar taşıyanlar, içerisinde bulundukları krizi en çok kadınlara saldırarak aşmaya çalışmakta, kadınların yokluğunu kendi varlık zemini yapmaktadır. En kirli yollara başvurmaktan çekinmemekte, insanlık değerlerini bir kenara atmak istemektedir. Fakat kadın özgürlük mücadelemiz bu kirli yolların hiçbirine geçit vermedi, vermeyecek. Bizlere dayatılan erkek egemenliğine karşı İnanna'nın çığlığı ile Hz. Fatma'nın inancı ile cadıların şifası ile Sakine Cansız'in direniş geleneği ile Garibe Gezer'in mücadelesi ile yolda olmaya devam edeceğiz. Bu inanç ve irade ile ezilen-sömürülen bütün halkların, kadınların yeni yılını kutluyor, bu yılın zafer yılımız olmasını temenni ediyoruz. 

An serkeftin, an serkeftin (Ya özgürlük, ya özgürlük)"