TJA’lı kadınlardan Ayşe Gökkan’ın duruşmasına çağrı

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın pazartesi günü Amed’de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yapıldı.

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın 22’nci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Gökkan Türk yargısı tarafından “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyeliği” ile suçlanıyor.

Gökkan bugüne kadar en az 84 defa gözaltına alındı ve hakkında 167 soruşturma açıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre TJA aktivisti Belgin Laçin, Gökkan’ın direnişçi kimliğine vurgu yaparak “Gökkan, baskılara rağmen dik ve onurlu duruşuyla utanç duvarının örülmesini engelleyen kadındır. Sınırda duvarlar yükselmesin diye bedenini ortaya koymuş, gurur duyulan bir Kürt kadınıdır” dedi.

Laçin, Gökkan’ın annesinin cenazesine katılmasının engellenmesine de tepki gösterdi.

Bu durumun bile devletin kadın mücadelesinden korktuğunun göstergesi olduğunu söyleyen Laçin, şunları ekledi: “Kızımın en büyük hediyesi bana bu mücadelede dik ve onurlu olmasıdır’ sözleri bize bu mücadelenin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Fakat onların Gökkan’ın mücadele arkadaşı diye tanımladığı ve değer verdiği annesinin cenazesine katılmasını engellemesi düşman hukukudur. Gökkan öncülüğünde mücadelemizi direnerek sürdüreceğiz. Alanlarda kadını yok sayan zihniyete karşı geri adım atmayacağız.”

TJA aktivisti Birsen Güneş ise Kürt kadınlarının mücadelesine dikkat çekti ve "Kadın haklarını, demokrasiyi savunan binlerce kadın cezaevinde hukuksuza tutuluyor” dedi.

Güneş,  “Gökkan, kadın hakları, özgürlük, eşitlik, demokrasi ve anadilde savunma istediği için hukuksuzluğa uğruyor. Ana dilimiz haktır anadilinde savunma da haktır diyoruz. Kadınlar olarak bıkmadan, usanmadan özgürlük ve eşitlik taleplerimizi haykıracağız” diye belirtti.