TJK-E: Direnişi Önder Apo çizgisinde büyüteceğiz

TJK-E, "Önder APO’nun direniş çizgisinde mücadeleyi büyütme karalılığındayız" diyerek, tüm kadın ve halkları 23 Ocak'taki eylemlere çağırdı. TJK-E, "Komplocuların planını yerle bir edip demokratik yaşamı inşa edeceğiz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
"Kapitalist sistem ömrünü uzatmak, Ortadoğu’yu işgal etmek ve dünyayı yeniden şekillendirmek için uluslararası bir komplo ile Kürt soykırımını hedeflemiştir" diyen TJK-E, şunları belirtti:
"Önder APO şahsında Kürt halkını, kadınları, özgürlük eğilimi olan tüm kesimleri hedefleyen komplocu güçler Önder APO’nun yüksek öngörüsü ve mücadelesi ile ilk günden boşa çıkarıldı. Önder APO komplonun sonucu ulaşmasını engellemek için her an’ı mücadele ile dolu olan büyük bir çaba ve emeğin sahibi olmuştur. Kendini halkların özgürlüğüne adayan Önder APO mücadeleyi büyüten duruşuyla komplonun hedefine ulaşmasını engellemiştir. Önder APO’nun komploculara cevabı demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik bir paradigma temelinde özgür bir yaşamın yeniden inşası olmuştur.

'DEMOKRATİK YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

22 yıldır komplo farklı şekillerde sürdürülmek istenmiş,  Kürt halkının ve kadınlarının kimliğine, diline, iradesine, tarihine ve kazanımlarına dönük soykırım saldırılar katlanarak devam etmiştir. Faşist TC rejimi varlığını Kürt halkının yokluğu üzerinden inşa etmek istemektedir.  Türk devletinin 100 yıldır uyguladığı bu Kürt kırım politikalarının öncelikli hedefi Kürt kadınları olmuştur. Soykırım, asimilasyon, sömürü ve özel savaş politikaları kadınlar üzerinden yürütülmek istenmektedir. AKP-MHP faşist rejimi bu soykırım politikalarını daha etkili yürütmek için tüm imkanlarını seferber etmiştir.
Tüm bu saldırılar Kürt kadınlarının ve halkının mücadelesi karşısında şimdiye kadar sonuç alamamış, tam tersine tüm mücadele süreçlerinden güçlenerek çıkan ve kazanımlarına yeni kazanımlar ekleyen bir Kürt kadın gerçeği ve Kürt halk gerçeği yaratılmıştır. Ortadoğu’nun en kadim halkı olmasına rağmen kimliği ve varlığı kabul edilmek istenmeyen Kürt halkı, Önder APO’nun öncülüğünde 40 yılı aşan mücadelesi ile bu soykırım saldırılarına karşı varlık mücadelesini başarıyla vermiştir. Kadın özgürlük mücadelesi başta olmak üzere Ortadoğu’da devrimsel gelişmelere öncülük etmiş, demokratik ve özgürlükçü bir yaşamın mümkün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir."
"Önder APO’nun direniş çizgisinde mücadeleyi büyütme karalılığındayız" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Kürt kadınları ve gençleri, Kürt halkı ve dostları komplocu güçler karşısında ilk gün olduğu gibi bugün de büyük bir direniş içindedir. 'Kadın Kırımına Karşı Özgür Toplumu ve Özgür Kadını Savunma Zamanı' ve 'Tecride, İşgale, Faşizme Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamleleri kapsamında mücadelemizi büyüteceğiz. Kürdistan’ı ve Ortadoğu’yu bir kan deryasına çevirmek isteyen güçlerin planlarını yerle bir ederek kadınların ve halkların özgür ve demokratik yaşamını inşa edeceğiz.
Bu temelde 23 Ocak'ta Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde yapacağımız eylemlere başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz."