Türk mahkemesi tecavüzcüleri serbest bıraktı

Mêrdîn'de bir kadına sistematik tecavüzde bulundukları için gözaltına alınan biri korucu 3 kişi serbest bırakıldı. Hakimlik "adli kontrol" hükümlerinin uygulanmasını bile "ağır olacak" diyerek reddetti.

Mêrdîn’de 22 yaşındaki bir kadına şantajla sistematik tecavüzde bulundukları gerekçesiyle korucu Yakup A. ile arkadaşları Çetin T., Harun Y. ve Suud Ç. hakkında Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında korucu Yakup A. ile arkadaşları Çetin T. ve Suud Ç., gözaltına alınırken Harun Y. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan korucu Yakup A. ile Çetin T. ve Suud Ö. emniyetteki ifadelerinde "rıza" savunması yaptı. 

Emniyet ifadelerinin ardından Mardin Adliyesi’ne sevk edilen 3 ismin savcılık sorgusu gerçekleşti. Savcılıkta da aynı beyanlarda bulunan şahıslar, adli kontrol hükümlerinin uygulanması şartı ile Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Hakimlik 3 isim hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını "ağır olacağı" gerekçesiyle sadece yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak, serbest bırakılmasına karar verdi. 

Hakimlik kararında "üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve yoğunluğu nazara alınarak, bu aşamada belirlenen yerlere başvurmak adli kontrolünün ağır olacağı, savcılık talebinde bulunan yurt dışına çıkış yasağı konulmak suretiyle adli kontrol tedbirinin uygulanmasının ise ölçüsüz olmayacağı" ifadelerine yer verdi.

OLAY HAKKINDA

Mêrdîn'de yaklaşık bir buçuk yıl önce korucu Yakup A. ile arkadaşları Çetin T., Harun Y. ve Suud Ç.'nin, kendisine tecavüz ettiğini belirten 22 yaşındaki genç kadın Derik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Genç kadın ifadesinde 4 erkeğin şantajlarının artması üzerine intihar girişiminde bulunduğunu, ailesinin olayı öğrenmesiyle beraber kendisinden 40 yaş büyük bir erkekle zorla evlendirilmek istendiğini anlattı. Kadının suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.