Türkiye'de Basklı kadın basketbol ekibine tuzak mı kuruldu?

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turunda Mersin’de oynanan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) ile Basklı Lointek Gernika arasındaki maçta tuzak şüphesi ortaya çıktı.

Rakipler arasındaki maç, koronavirüs vakaları gerekçe gösterilerek 4 Ocak’a ertelendi. İlk maçta deplasmanda 24 sayı farkla 83-59 mağlup olan Mersin ekibi, rövanş karşılaşmasını 29 sayı farkla kazanarak 16 tura çıktı.

İspanyol oyuncu Maria Belen Arrojo ise tuzak kurulduğunu düşünüyor.  Basketeurope sitesine göre Maria Belen Arrojo İstanbul'a geldiğinde covid-19 testi negatif çıktı. Ancak iki saat sonra, maçtan hemen önce başka bir test pozitif çıktı. İspanyol kanat oyuncusu, analizlerin tutulduğu kapların önceden her oyuncunun adıyla etiketlendiğine dikkat çekerek, bu durumun manipülasyonu kolaylaştırdığını belirtti.

El Pais gazetesine konuşan Maia Belen Arrojo, “Bana, testimin pozitif olduğunu söylediklerinde gökyüzü üzerime çöktü" dedi.

Arrojo, "Beni başka bir PCR testi için hastaneye götürmeye karar verdiler ve sonra beni bir otele kapattılar. Olumsuz sonuç çıkması ihtimaline karşı kıyafetleri hazırlamıştım” diye ekledi.

Ancak test sonuçları gelmedi. Arrojo, maçı televizyondan izlemek zorunda kaldı. İlk maçı kazanan ekip, rövanş maçında elendi.

Arrojo, "Ağladım, kendimi çaresiz hissettim. Bir metre ötede insanlarla dolu ve trompetlerin çalındığı, maskesiz bir salon. Yardımcı antrenöre su attılar… Ve hakeme…”

Teknik direktör Mario López ise şunları ifade etti: “Sahada hayatımda görmediğim şeyler oldu. İlk çeyrekte iki merkezimiz zaten iki ila üç hata yapmıştı. Her temas, kişisel bir hata doğurdu. Biz hücumdayken uçaksavar alarmları sonuna kadar çaldı, ki bu yasaktır, ama ne hakemler ne de FIBA ​​delegeleri bir şey söylemedi."

Maçın sonunda Arrojo’nun PCR sonucu geldi. Negatifti. Ancak Maria Belen Arrojo, heyetiyle birlikte İspanya'ya dönemedi. Bunun için başka bir negatif test daha yapması gerekiyordu. Bask takımı geri döndüğünde Arrojo’nun ikinci test sonucu çıktı, yine negatifti.