Viyan Soran: Biz şehit Sara'nın savaşçılarıyız

Şehit Sara'nın savaşçıları olarak attıkları her adımda mücadelesini sürdüreceklerini belirten YJA Star savaşçısı Viyan Soran, "Heval Sara öyle bir yaşam gerçeği yarattı ki kimsenin onu yok etmeye gücü yetmez" dedi.

YJA Star saflarında savaşan kadın gerillalar, büyük devrimci Sara'nın (Sakine Cansız) yarattığı direniş çizgisinde hareket ederek Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direniyor. Bu saldırılara karşı mücadele eden gerillalardan biri de Viyan Soran.

Direniş gücünü Saraların mücadelesinden aldıklarını söyleyen YJA Star gerillası Viyan Soran, "Hepimiz Sara yoldaşın savaşçılarıyız. Devrimci bir kadın olarak, kadınların özgürlüğü için büyük bir cesaretle savaştı. Azmi ile, iradesi ile, direnişi ile özgür kadın hareketini inşa etti ve tüm dünyaya tanıttı. Herkes, kadınlar özgür olmadan toplumun özgür olmayacağını anladı. Ya da insanlık özgür olamayacaktır. Bu yüzden Sara yoldaş öncümüzdür ve bize özgürlüğe giden yolu göstermiştir" diye konuştu.

Gerilla Viyan Soran, konuşmasının devamında komutan Sara'nın kadın ordusu üzerindeki etkisine vurgu yaparak, "Mevcut zorluklar Sara arkadaşımızın mücadele çizgisi ile aşılmaktadır. Heval Sara iradesi ve cesareti ile tüm dünyada tanındı. Hepimiz varlığımızı heval Sara'nın kişiliğinde görüyoruz. Özgür kadının kimliğini Sara hevalın şahsında öğrendik. Bugün Kürdistan dağlarında silahlı bir ordu haline geldiysek, bu heval Sara'nın emeği sayesindedir. Doğru yolu bize gösterdi. Bu bizim için hem bir başlangıçtır, hem de bir başarı sebebimizdir" dedi.

SONSUZ BİR GÜZELLİĞİ VE İHTİŞAMI VARDI

Viyan Soran, şehit Sara'yı sadece bir kez gördüğünü ancak her an yanındaymış gibi ondan güç aldığını belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Heval Sara'nın güzelliği ve dinginliği bende büyük bir etki yarattı. Hala o ihtişamlı sahne gözümün önündedir. Toplumda sürekli 'saçı uzun aklı kısa' gibi kadını aşağılayan sözler kullanılır. Heval Sara, güçlü kişiliğiyle ataerkil sistemin tüm yalanlarını ortaya çıkardı ve gerçeğin ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Gerçek şu ki, kadınlar özgür varlıklarıyla topluma öncülük yapabilir ve toplumu koruyabilir.

Heval Sara kadınlara her zaman özgüvenli olmaları ve güçlü bir duruş sergilemeleri için büyük cesaret verdi. Sürekli, 'İrade ve cesaret sahibi olun, büyük adımlar atın" derdi. Bizler de heval Sara'nın savaşçıları olarak attığımız her adımda onun mücadelesini sürdüreceğiz. Kürdistan dağlarından, Amed zindanına ve Avrupa'nın her alanında düşmanın saldırılarına karşı tarihi bir direniş sergileyeceğiz. Bu nedenle yaşam aşkı tüm kadınlar için özgürlüğe giden yolun temelini oluşturur. Heval Sara bizim için yaşam aşkıdır. Bir çok kişi heval Sara'nın mücadelesini yok etmek istedi ama o öyle güçlü bir özgür yaşam gerçeğini yarattı ki kimsenin onu yok etmeye gücü yetmez."